Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR aruncă în aer poliţia judiciară: DECIZIE care lasă ofiţerii cu un statut incert

CCR

CCR ia o decizie care poate afecta activitatea parchetelor. Potrivit unei decizii luate marţi, 21 mai, de judecătorii constituţionali, numirea, promovarea şi eliberarea poliţiştilor din structurile de poliţie judiciară nu se poate face în baza normelor aprobate prin ordin al ministrului de Interne.

Motivarea CCR va fi una deosebit de importantă, pentru că efectul unei asemenea decizii ar putea fi anularea tuturor numirilor poliţiştilor judiciari.

Plenul Curții Constituționale a luat marţi, 21 mai, în dezbatere excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.2 alin.(1), (2) și (3) și art.6 alin.(1) din Legea nr.364/2004 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.6 alin.(1) din Legea nr.364/2003 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare și a constatat că aceste dispoziții de lege sunt neconstituționale.

Dispoziţiile art.6 alin.(1) au următorul conţinut: „Numirea, promovarea şi eliberarea poliţiştilor în/din funcţiile structurilor poliţiei judiciare se fac potrivit normelor de competenţă aprobate prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu avizul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.”

Cu unanimitate de voturi, Curtea Constituțională a respins, ca neîntemeiată, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.2 alin.(1), (2), (3) din Legea nr.364/2004 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.