Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR dă dreptate Guvernului: Legea care majorează salariilor unor categorii de bugetari, neconstituţională

bani-lei-salariu

Curtea Constituțională a admis, miercuri, sesizarea Guvernului privind legea care majorează cu 20% salariile personalului din Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și a celui din Autoritatea Navală Română.

Executivul a sesizat Curtea Constituțională asupra propunerii legislative pentru completarea articolului 38 alineatul (3) din Legea - cadru 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Legea modificată prevede că în perioada 2019-2022 se acordă anual o creștere a salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare, fiecare creștere reprezentând o pătrime din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2018.

Actul normativ sesizat introduce două categorii salariale la excepții.

Astfel, începând din ianuarie 2020, salariul brut de bază acordat personalului din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) și a personalului din cadrul Autorităţii Navale Române se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, pe 11 decembrie 2019, și trimisă la promulgare pe 21 decembrie 2019. Printre parlamentarii care au votat legea se numărau şi reprezentanţi ai PNL.

Printre inițiatorii reglementării se numără deputații ALDE Toma Petcu și Varujan Vosganian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.