Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR discută pe 21 iunie sesizarea PNL privind eliminarea avizului CSAT la numirea directorului DGPI

CCR

Curtea Constituţională a României (CCR) discută în 21 iunie sesizarea PNL în legătură cu modificările aduse mecanismului de numire în funcţie a directorului Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI) din cadrul Ministerului de Interne, prin eliminarea avizului necesar din partea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

CCR a primit sesizarea de neconstituţionalitate a Legii pentru aprobarea OUG 76/2016 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Direcţiei Generale de Protecţie Internă a Ministerului Afacerilor Interne, formulată de senatorii PNL. În 23 mai, PNL a anunţat că a sesizat CCR cu privire la modificările aduse mecanismului de numire în funcţie a directorului DGPI, prin eliminarea avizului necesar din partea CSAT. "Modificarea operată de majoritatea parlamentară încalcă prevederile constituţionale referitoare la asigurarea securităţii naţionale, iar, pe de altă parte, se înscrie într-o abordare sistematică a PSD-ALDE de restrângere a atribuţiilor preşedintelui României prin modificări legislative lipsite de fundamentare", preciza PNL.

De asemenea, liberalii susţineau că proiectul de lege prin care a fost modificată OUG are grave carenţe de coerenţă legislativă în raport cu o serie de alte acte normative în vigoare, deschizând posibilitatea legală de a aservi politic activitatea DGPI, conform Agerpres. "Soluţia legislativă promovată nu a fost supusă dezbaterii şi votului în prima Cameră sesizată, respectiv în Camera Deputaţilor, fapt care a dus la încălcarea principiului bicameralismului în adoptarea actelor normative", arătau liberalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.