Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR, făcută praf de un lider PSD

CCR

Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, prin care participarea copiilor la orele de religie poate avea loc doar dupa ce parintii si-au dat un acord scris in acest sens, a provocat o reactie dura din partea unui lider PSD.

Presedintele organizatiei PSD Bistrita-Nasaud spune ca decizia CCR afecteaza "valorile poporului roman" si ca lui ii este "frica" de ce ar mai putea sa decida Curtea Constitutionala, potrivit unei scrisori care a fost publicata in presa locala.

SCRISOAREA:

"Am citit cu mahnire decizia Curţii Constituţionale a României, prin care se introduce idee solicitării în scris de către părinţi a studierii religiei în şcoli.

Sunt dezamăgit că o astfel de decizie, care afectează în mod direct tradiţia şi valorile poporului român, a fost luată fără să se ţină cont de părerea noastră, a românilor. Nu este prima dată când Curtea Constituţională a României nu ascultă părerea oamenilor: în anul 2012 a anulat voinţa a peste 7,4 milioane de români, iar acum, procedează la fel faţă de o instituţie în care, peste 65% dintre oamenii din România au cea mai mare încredere, biserica!

În calitatea mea de reprezentant al mirenilor în Adunarea Eparhială a Mitropoliei Clujului am simţit nevoia să am o astfel de poziţie publică. Consider că judecătorii Curţii Constituţionale a României, la fel ca noi, oamenii aflaţi în demnităţi publice, ar trebui să fie preocupaţi de lupta împotriva flagelurilor din şcoli (consum de alcool, tutun sau droguri) şi nu de eliminarea lui Dumnezeu din instituţiile de învăţământ.

Repet, am rămas dezamăgit când am citit această decizie, mai ales datorită caracterului imperativ şi netransparent în care a fost luată. Mi-e frică să nu mă trezesc într-o dimineaţă şi să citesc cum Curtea Constituţională a României, în frunte cu Augustin Zăgrean, a decis peste noapte că predarea limbii române în şcoli este facultativă!

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud,

Emil Radu MOLDOVAN"

Citeste si:

DECIZIA CCR privind orele de religie

REACTIA Patriarhiei

Povestea profesorului de la care a pornit decizia CCR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.