Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii CCR au respins sesizările depuse de AUR, USR și Avocatul Poporului pe legile justiției

Inquam Photos / Octav Ganea
ccr curtea constitutionala Inquam

Curtea Constituțională a respins, miercuri, ca fiind inadmisibile, sesizările depuse de parlamentarii AUR, și ca ca neîntemeiate sesizările USR și Avocatului Poporului cu privire la cele trei legi ale justiției adoptate de Parlament.

Este vorba despre Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea organizării judiciare şi Legea Consiliului Superior al Magistraturii.

„Puterea actuală a forţat la maximum procedura şi nu a aşteptat avizul Comisiei de la Veneţia", afirma, recent, deputatul USR Stelian Ion, adăugând că legile Justiţiei "oligarhizează întregul sistem judiciar, punând control pe ce înseamnă înfăptuirea actului de justiţie" şi fac mult mai mult rău întregii societăţi.

AUR spune că legile sunt neconstituţionale „din cauza manierei abuzive şi dispreţuitoare în care au fost votate, dar şi prin efectele devastatoare pe care le vor produce după intrarea în vigoare". Potrivit AUR, nesancţionarea judecătorilor care nu respectă deciziile Curţii Constituţionale "goleşte de eficacitate" caracterul obligatoriu al acestora.

Avocatul Poporului arăta că legea preconizează o extindere a ariei funcţiilor ce pot fi ocupate de judecători şi procurori care excedează activităţii de înfăptuire a justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.