Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR retrimite în Parlament legea statutului aleșilor locali

CCR

Curtea Constituțională a României a admis, marți, sesizarea formulată de 80 de parlamentari ai Partidului Mișcarea Populară, PNL și deputați neafiliați în legătură cu inițiativa legislativă care modifică Legea 393/2004 privind statutul aleșilor locali. Proiectul se reîntoarce astfel în Legislativ.

Președintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a anunțat pe 21 iunie, că sesizează Curtea Constituţională în legătură cu iniţiativa legislativă de modificarea a Legii privind statutul aleşilor locali. Parlamentul a decis că mandatul consilierilor, primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene să nu înceteze de drept în cazul în care partidul pe listele căruia au candidat fuzionează cu alt partid, scrie mediafax.ro.

Citește și: Un ministru de-al lui Liviu Dragnea, care a demisionat după un scandal imens, din nou în lumina reflectoarelor! Noi informații despre averea sa nedeclarată

Liderul PMP a declarat marţi, referitor la proiectul de lege privind statutul aleşilor locali, care se dezbate marți la CCR, că a contestat iniţiativa deoarece este concepută de PSD pentru a fura cât mai mulţi aleşi locali din partidul pe care îl conduce.

"Curtea Constituțională a României va judeca astăzi sesizarea de neconstituționalitate făcută de grupurile parlamentare ale PMP și PNL cu privire la modificările aduse Legii nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali. Prin aceasta lege, dată de PSD împotriva PMP, partidul - stat vrea să “fure” cât mai mulți aleși locali ai partidului nostru. Practic, prin această lege, PSD vrea să elimine din viața politică orice formă de asociere politică și cere ca orice partid care fuzionează să își piardă consilierii locali și județeni. Având în vedere că PMP este singurul partid care, după alegerile locale, a absorbit alt partid – pe UNPR, este evident că această lege antidemocratică și neconstituțională a fost adoptată împotriva noastră", a afirmat liderul PMP, Eugen Tomac, într-o postare marți pe Faceboook.

Citește și: Aeronave noi pentru Tarom! Cu cine ar urma să devină partener transportatorul român – Anunţ făcut de Viorica Dăncilă

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat, în calitate de cameră decizională, cu 77 de voturi " pentru", nicio abţinere şi 34 de voturi "împotrivă". În urma deciziei de marți a CCR, proiectul urmează să se reîntoarcă la Parlament pentru ca prevederile declarate neconstituționale să fie puse în acord cu hotărârea judecătorilor Curții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.