Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CDC a autorizat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 Novavax în rândul adolescenţilor

BBC
Novavax vaccin covid

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) a autorizat luni utilizarea vaccinului anti-COVID-19 Novavax în rândul adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, informează Reuters.

Această recomandare a fost formulată după ce Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat vaccinul Novavax pentru aceeaşi categorie de vârstă, săptămâna trecută.

Vaccinul Novavax, bazat pe proteine recombinate, a primit în luna iulie o autorizaţie de urgenţă pentru a putea fi utilizat în rândul adulţilor din Statele Unite, iar oficialii din domeniul medical speră că acest ser va putea să stimuleze vaccinarea anti-COVID-19 în rândul persoanelor care se declară sceptice faţă de vaccinurile bazate pe ARN mesager, produse de companiile Pfizer şi Moderna, potrivit Agerpres.ro.

Totuşi, Novavax şi-a revizuit la jumătate, în această lună, estimările privind veniturile sale pentru anul 2022, iar reprezentanţii companiei au spus că nu se aşteaptă la vânzări suplimentare pentru vaccinul lor anti-COVID-19 în Statele Unite pe parcursul acestui an.

Directorii companiei consideră că vaccinul Novavax a ajuns prea târziu pe piaţa medicală din Statele Unite şi au subliniat cererea mai scăzută care există în acest moment pe piaţa globală a vaccinurilor anti-COVID-19, care este deja saturată.

Până acum, 11.990 de doze de vaccin Novavax au fost administrate în Statele Unite, potrivit celor mai recente date guvernamentale.

Folosirea acestui vaccin, care a fost deja autorizat în ţări precum Japonia şi Australia pentru a fi utilizat în rândul adolescenţilor, a avut de asemenea de suferit din cauza unor probleme de producţie, a unor întârzieri de reglementare şi a unei cereri scăzute de vaccinare anti-COVID-19 în pieţe-cheie, precum Europa.

Administrat în două doze la trei săptămâni, vaccinul Novavax foloseşte o tehnologie considerată mai clasică în raport cu ARN mesager, care a fost ţinta multor controverse.

Vaccinul Novavax conţine o componentă a virusului SARS-CoV-2 care declanşează un răspuns imunitar, utilizând astfel o tehnologie similară celor folosite de vaccinuri care există de mai mulţi ani pe piaţă, precum serurile împotriva tusei convulsive, meningitei meningococice şi hepatitei B.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.