Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CDC din Statele Unite recomandă femeilor însărcinate să se vaccineze anti-COVID-19

sarcina

Femeile însărcinate ar trebui să se vaccineze împotriva COVID-19, conform unei noi analize care nu a arătat un risc crescut de avort spontan, a anunţat miercuri Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, relatează Reuters.

CDC a declarat că nu a găsit probleme de siguranţă pentru femeile gravide, nici în noua analiză, nici în studiile anterioare. Femeile însărcinate pot fi inoculate cu oricare dintre cele trei vaccinuri care au primit autorizaţie de urgenţă - Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.

Agenţia nu a recomandat anterior ca femeile însărcinate să primească vaccinul anti-COVID-19, însă a afirmat că ele trebuie să discute despre acest lucru cu furnizorii lor de asistenţă medicală, potrivit Agerpres.ro.

Sarcina creşte riscul de forme severe de COVID-19, conform CDC, iar infectarea cu coronavirus în timpul sarcinii creşte riscul de naşteri premature.

CDC a declarat că le recomandă tuturor persoanelor cu vârsta de cel puţin 12 ani să se vaccineze împotriva COVID-19, inclusiv persoanele care sunt gravide sau care alăptează.

Noile linii directoare survin în condiţiile în care cazurile de COVID-19 şi spitalizările au crescut în toată ţara în ultima lună. Unele spitale din Arkansas, Florida, Louisiana şi Mississippi au rămas fără paturi libere, iar focarul de coronavirus se răspândeşte dincolo de epicentru în sudul SUA până în Oregon şi statul Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.