Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a ales presa internațională să titreze despre decizia istorică a lui Klaus Iohannis, de a nominaliza o femeie în funcția de premier

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă Liviu Dragnea dăncilă dragnea dragnea dăncilă

Presa internaţională scrie, miercuri, despre anunţul preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la postul de prim-ministru, menţionând că România va avea pentru prima dată o femeie premier şi că Viorica Dăncilă este al treilea prim-ministru din ultimul an.

“România va avea pentru prima dată o femeie premier, pe Viorica Dăncilă. Dăncilă a fost numită după demisia bruscă a lui Mihai Tudose. Dăncilă, membru al Parlamentului European, este văzută ca aliat al liderului PSD, Liviu Dragnea”, notează BBC.

Citește și: UE interzice pungile de plastic! Când dispar din țara noastră

Bbc.com menţionează că Viorica Dăncilă este al treilea premier al României din ultimele şapte luni, scrie news.ro.

Agenţia Reuters notează, de asemenea, că Dăncilă este prima femeie premier şi al treilea prim-ministru al Românei din ultimul an. Reuters precizează că după această numire, ar putea apărea controverse, românii întrebându-se dacă va împiedica sau facilita eforturile de eliminare a corupţiei la nivel înalt. “Preşedintele Klaus Iohannis a desemnat-o ca premier, miercuri, pe europarlamentarul Viorica Dăncilă, al treilea prim-ministru al ţării din ultimul an şi prima femeie premier. Desemnarea sa va fi în mare parte judecată acasă şi de către investitori sub următorul aspect: vor fi împiedicate sau facilitate eforturile ţării de a elimina corupţia la nivel înalt?”, scrie Reuters.

Citește și: Abia acum a ieșit la iveală! Cât câștiga Andreea Marin la „Surprize, Surprize”

Şi AFP semnalează desemnarea Vioricăi Dăncilă ca premier. “Preşedintele român de centru-dreapta Klaus Iohannis a numit-o, miercuri, pe eurodeputata social-democrată Viorica Dăncilă în funcţia de prim-ministru, în locul lui Mihai Tudose, care a fost forţat să demisioneze, luni, de către majoritatea sa de stânga”, notează agenţia franceză.

“Viorica Dăncilă va deveni primul prim-ministru femeie al României”, scrie Deutsche Welle, adăugând că Dăncilă este aliata lui Dragnea şi că anul trecut europarlamentarul a susţinut cu vehemenţă modificarea legilor justiţiei, inclusiv reformele despre care criticii spun că ar duce la îngreunarea judecării corupţiei la nivel înalt.

Citește și: O importantă lege intră în vigoare: Cine vor fi privilegiații ce vor scăpa de amenzi

Agenţia spaniolă EFE notează că Dăncilă a devenit, la 54 de ani, prima femeie care ocupă funcţia de prim-ministru al României.

Şi Xinhua scrie despre desemnarea Vioricăi Dăncilă ca premier, “prima femeie prim-ministru din istoria ţării est-europene”.

Citește și: Decizia care va afecta mii de oameni: Smartphone-urile Huawei și ZTE ar putea fi interzise

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, că a decis să mai dea PSD o şansă şi să o desemneze premier pe Viorica Dăncilă. El a mai spus că PSD va trebuie să demonstreze şi că va face ceea ce a promis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.