Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a declarat, într-un discurs televizat, liderului mișcării Houthi din Yemen, Abdul Malik al-Houthi

sahafah24.net
Abdul Malik al-Houthi yemen

Aproximativ 424 de atacuri aeriene americane și britanice asupra unor obiective din Yemen s-au soldat cu uciderea a 37 de persoane rănirea altor 30, a declarat joi liderul mișcării Houthi din Yemen, aliniată Iranului, Abdul Malik al-Houthi, scrie Rador Radio România.

Rebelii Houthii, care controlează capitala Yemenului și majoritatea zonelor populate, au atacat nave comerciale în Marea Roșie începând din luna noiembrie, ca semn de solidaritate cu palestinienii, pe fondul războiului dintre Israel și militanții Hamas din Fâşia Gaza. Aceste atacuri au determinat riposte ale forţelor navale americane şi britanice, începând din luna februarie.

Într-un discurs televizat, Al-Houthi a spus că în Marea Roșie au fost atacate 90 de nave, adăugând că numărul atacurilor cu drone ale mişcării sale a crescut și că acestea s-au extins şi în alte regiuni. A spus că într-o lună au fost declanşate 34 de atacuri în cursul cărora s-au folosit 125 de rachete balistice și drone.

Atacurile Houthi au perturbat transportul maritim mondial, forțând companiile să îşi trimită navele pe rute mai lungi și mai costisitoare în jurul extremităţii sudice a Africii. Forţele maritime americane şi britanie au lansat atacuri împotriva unor obiective Houthi, ca răspuns la atacurile asupra navelor comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.