Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a discutat Ponta cu ministrul de Externe al Marii Britanii

philip hammond uk

Premierul Victor Ponta l-a primit miercuri la Palatul Victoria pe ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Philip Hammond, discuțiile dintre cei doi vizând, între altele, consolidarea și intensificarea relațiilor strategice bilaterale, în special pe palierele economic, de securitate și apărare.

"O componentă importantă a Parteneriatului Strategic o reprezintă cooperarea economică, cei doi oficiali salutând nivelul record al schimburilor comerciale de anul trecut și potențialul lor de creștere. Au fost discutate, de asemenea, aspecte legate de evoluțiile recente la nivelul Uniunii Europene și în vecinătatea acesteia, cu accent pe identificarea unor măsuri adecvate pentru a face față provocărilor actuale în plan economic și de securitate", informează un comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria, Victor Ponta și Philip Hammond au abordat mai multe dosare de interes bilateral și european.

Totodată, în cadrul convorbirilor, premierul Victor Ponta a reafirmat importanța respectării principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, inclusiv principiul liberei circulații a persoanelor, și a evidențiat impactul pozitiv în plan economic al acesteia.

În continuarea vizitei sale la București, înaltul oficial britanic are programate întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, și cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la sediul MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.