Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a făcut Rafila pentru a crește rata vaccinarii: Am făcut informări

Rata vaccinării bate pasul pe loc în România. Cu zi ce trece numărul celor vaccinați cu prima doză sunt din ce în ce mai mic. În acest sens la conferința de presă comună a miniștrilor Educației și al Sănătății, Alexandru Rafila a fost întrebat de reporteri ce a făcut în perioada de când e ministru ca să crească rata de vaccinare.

Reporter: - După introducerea certificatului verde pentru acces la mall, restaurante, etc, în data de 22 octombrie s a atins o rată a vaccinării de 128 mii persoane/ zi. În ultimele 24 de ore, cu prima doza s au vaccinat doar 5.771 persoane. Vaccinarea bate deci pasul pe loc. De ce nu ați făcut nimic, până acum,  pentru a ridica rata scăzută a vaccinării?

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: Noi, ceea ce a ținut de Ministerul Sănătății, am făcut. Am făcut informări, v-am trimis, cea legată de vaccinarea copiilor. Suntem promotorii vaccinării pe orice cale dar, discuția despre certificatul verde nu aș vrea să o mai reluăm. Ministerul Sănătății a realizat un draft al unei legi care ar fi trebuie să fie, într-un fel sau altul, aprobată de Parlament. Acel proiect de lege s-a blocat, știți bine că și colegii de la PNL au promovat un astfel de proiect în luna Octombrie, cred, care, din păcate, era unilateral, se referea doar la personalul medical, deci nu era un proiect pentru sănătatea publică, el avea foarte multe amendamente, fusese respins în Senat. Noi am făcut tot ce a ținut de noi astfel încât să aducem partea de legislație, care ar fi trebuit să fie adoptată în Parlament. Nu a existat această decizie de natură politică, mie îmi pare rău că lucrul acesta nu este discutat și chiar asumat, pentru că se încearcă o pasare a responsabilității care nu este corectă și pe care, până la urmă, trebuie să ne-o asumăm cu toții, dacă vreți. Eu mi-o asum în sensul că sunt parlamentar, și eu sunt unul dintre cele câteva sute de parlamentari, dar trecerea unei astfel de legi trebuie făcută cu acordul Parlamentului, pentru că punea în discuție limitarea unor drepturi și lucrul acesta trebuie făcut prin lege, nu prin Ordonanță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.