Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a făcut Rubiales a fost 'nepotrivit', a apreciat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin

www.telegrafonline.ro
Aleksander Ceferin

Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a apreciat, într-un interviu acordat cotidianului L'Equipe, că preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, a avut un comportament ''nepotrivit'' la ceremonia de premiere a campioanei mondiale la fotbal feminin, când a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso, relatează DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

În primele sale comentarii referitoare la incident, Ceferin a declarat pentru L'Equipe că Rubiales a avut un comportament nepotrivit, dar a subliniat că acest caz este judecat de FIFA, care a lansat o procedură.

''Sunt avocat şi unul dintre vicepreşedinţii FIFA. Cazul său se află pe masa Comisiei de disciplină a forului mondial. Orice comentarii aş face ar putea fi apreciate ca presiune'', a spus conducătorul fotbalului european.

Ceferin a spus că acest episod a umbrit performanţa realizată de echipa feminină a Spaniei, care a devenit campioană mondială în premieră pe 20 august, apreciind că ''lucrurile trebuie să se schimbe ... trebuie făcut mai mult''.

''Bineînţeles că a fost nepotrivit ce a făcut. Toţi ştim asta. Sper că ştie că a fost nepotrivit. Asta e tot ce pot spune acum, deoarece Comisia de disciplină va decide'', a comentat Ceferin.

Întrebat despre rolul lui Rubiales la UEFA, unde este vicepreşedinte al Comitetului Executiv din 2019, Ceferin a amintit că spaniolul a fost ''suspendat din toate funcţiile pe care le deţine în fotbal. Nu e nevoie să fie suspendat din nou''.

FIFA a anunţat sâmbăta trecută că îl suspendă provizoriu pe preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal.

Parchetul spaniol a comunicat luni că va deschide o anchetă preliminară pentru presupusă "agresiune sexuală". Totodată, preşedinţii Federaţiilor regionale de fotbal din Spania, convocaţi de preşedintele interimar al forului de specialitate, au cerut, luni, demisia imediată a lui Luis Rubiales.

Luis Rubiales, în vârstă de 46 de ani, divorţat şi tată a trei fete, care a triplat bugetul fotbalului feminin la 406 milioane de euro în 2022, aflat la cârma RFEF din 2018, a declanşat o furtună mediatică după ce a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso, la ceremonia de premiere după titlul mondial cucerit de selecţionata "La Roja" în finala cu Anglia (1-0).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.