Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uimitor ce a făcut un dezvoltator cu un avion Boeing 737: 'Vreau ca oamenii să experimenteze 'efectul wow'

odditycentral.com

Situată în vârful unei stânci de pe insula indoneziană Bali, la 150 de metri deasupra nivelului mării, superba locație numită Private Jet Villa by Hanging Gardens este probabil cel mai frumos avion Boeing 737 transformat din lume.

Transformarea avioanelor pensionate nu este ceva nou. Le-am mai văzut transformate în case, restaurante sau chiar muzee, dar ceea ce a reușit să facă dezvoltatorul Felix Demin cu un Boeing 737 pe insula Bali este cu adevărat fără precedent. El a reușit să transforme aeronava gigantică într-o vilă luxoasă cu două dormitoare, cocoțată în vârful unei stânci cu vedere spre coasta emblematică a Bali, scrie odditycentral.com.

Trei ani de muncă

Proiectul a durat trei ani și a implicat mai multe provocări logistice, de la transportul avionului până la locația uluitoare și până la transformarea în sine. Din fericire, Demin a reușit să depășească aceste obstacole, iar astăzi, Private Jet Villa by Hanging Gardens este una dintre cele mai căutate unități de cazare de pe insula indoneziană, în ciuda tarifelor sale abrupte pe noapte.

content-image

"Chiar înainte de a o cumpăra, m-am gândit că este posibil să o transform într-un fel de obiect unic și am decis să mă concentrez pe crearea unei vile", a declarat Demin pentru CNN. "Vreau ca oamenii să experimenteze "efectul wow" în fiecare secundă în care se află în acest loc neobișnuit."

Făcând parte inițial din flota companiei Mandala Airlines, acum dispărută, Boeing 737 se afla de fapt pe insula Bali când Demin l-a cumpărat de la un investitor indonezian, dar trebuia totuși să fie transportat în locația sa actuală. Numai planificarea operațiunii de mutare a durat două luni și, după ce s-a consultat cu Boeing, echipa sa a decis să dezmembreze aeronava pentru a putea fi transportată pe drumurile notorii și înguste din Bali.

"A trebuit să îl dezasamblăm după ce ne-am consultat cu echipa Boeing, am desfăcut 50.000 de șuruburi", a declarat omul de afaceri rus, adăugând că cele cinci zile necesare pentru a muta efectiv avionul în locația sa din vârful falezei au fost cuplate cu cele mai multe nopți nedormite pe care le-a avut vreodată.

"Faptul este că Bali are drumuri foarte înguste și o mulțime de cabluri care atârnă destul de jos", a explicat Demin. "Am avut un grup de oameni care au folosit un echipament special pentru a ridica firele mai sus, astfel încât avionul să nu le atingă în timpul transportului".

content-image

Un proiect prea îndrăzneț

Transformarea avionului într-o vilă unică a fost o provocare în sine, deoarece unele dintre planurile lui Demin s-au dovedit a fi prea îndrăznețe pentru majoritatea antreprenorilor, dar în cele din urmă a reușit să obțină ceea ce dorea, iar Private Jet Villa by Hanging Gardens a ieșit exact ca în planurile sale inițiale. Cabina de pilotaj a fost transformată într-o baie elegantă cu vedere la cer și la ocean, în timp ce una dintre aripi a fost transformată într-o terasă înconjurată de o barieră de sticlă invizibilă.

content-image

Amplasarea precară a vilei ridică probleme de siguranță, dar Felix Demin subliniază că aeronava a trecut prin numeroase verificări de siguranță și respectă normele de siguranță, inclusiv o barieră instalată pe stânca care o susține.

Private Jet Villa by Hanging Gardens este deschisă pentru afaceri din aprilie 2023, dar recent a devenit virală pe rețelele de socializare, datorită unui videoclip promoțional filmat la fața locului de Balitecture, care prezintă designul său ingenios și priveliștile uimitoare. Se pare că prețurile încep de la 1.600 de dolari pe noapte, dar pachetele ajung până la 7.000 de dolari. Este o experiență unică, dacă vă puteți permite acest lucru.

content-image

Pentru mai multe locuri uimitoare în care să vă petreceți noaptea, consultați acest hotel castel de basm din mijlocul unui lac și cel mai adânc hotel din lume, situat la 419 metri sub munții Snowdonia, în Țara Galilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.