Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a înțeles Ciolacu și nu a pricepe de 7 ani Iohannis. Românii vor responsabilitate, nu concursuri de frumusețe

combo stiripesurse
ciolacu iohannis combo

România se află într-o situație aproape fără ieșire. Guvernul Florin Cîțu a căzut printr-o moțiune de cenzură inițiată de PSD, dar la care s-au raliat transpartinic și transideologic USR și AUR. Toată lumea a dorit căderea Guvernul, dar acum nimeni nu își asumă un guvern nou.

PNL transmite că având în vedre noua majoritate verificată prin votul de la moțiunea de cenzură, alianța formată conjunctural de PSD-USR-AUR este cea care trebuie să propună un premier și un program de guvernare. USR ar vrea la guvernare, dar fără Florin Cîțu. AUR ar vrea la guvernare, dar fug toți de ei ca dracu de tămâie, iar PSD și-ar asuma guvernarea dar doar în urma unor alegeri anticipate – nu vor să repete greșeală fatală a lui Orban care și-a asumat guvernarea în 2019 dar fără a avea și o majoritate.

Ce face președintele Klaus Iohannis în tot acest timp? afirmă public că NU se grăbește,. Face o vizită la Bruxelles și una la Ljubljana. Apoi vizite de lucru prin țară de unde spune constant că soluții sunt, dar că nu e grabă. Sfârșește apoteotic la biserică, nu pentru că e cunoscut ca fiind un mare credincios, ci pentru a fi văzut de oameni că se implică (inaugurarea sfârșitului lucrărilor de consolidare a Bisericii Evanghelice din Sibiu).

De partea sa, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a ales responsabilitatea. Ciolacu susține cu tărie că soluția este simplă: alegeri anticipate, adică întoarcerea la popor. Dar, pentru că situația țării este dramatică atât din punctul de vedere al situației epidemiologice, cât și al crizei energetice, social-democrații propun instalarea unui guvern de tranziție/serviciu format din specialiști desemnați de partidele parlamentare care să gestioneze treburile urgente și care să pregătească alegerile anticipate.

Care a fost mișcarea președintelui Iohannis la propunerile făcute de șeful PSD? Deși sunt cel mai mare partid din Parlament, social-democrații au fost chemați la consultările de la Cotroceni abia pe locul II. Iar șicanele au continuat ți în celelalte declarații și acțiuni prezidențiale.

Cel mai probabil, în prima fază a consultărilor nu se va ajunge la nici o soluție, așa cum deja a anticipat de altfel președintele Klaus Iohannis. Nu ar fi de mirare, de vreme ce fiecare partid rămâne pe pozițiile inițiale. Este foarte posibil să fie și o a doua întâlnire, chiar o a III-a întâlnire la Palatul Cotroceni. Este evident că președintele are soluția lui pe care va încerca să și-o pună în practică, indiferent de crizele prin care trece România. Consultările sunt organizate nu pentru a obține o soluție negociată din partea partidelor ci un timp în care președintele să convingă partidele de soluția lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.