Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a învățat Victor Ponta de la Traian Băsescu

revista presei

Evenimentul Zilei:

De la Traian Băsescu, Victor Ponta a învăţat că nimic nu poate fi mai rău pentru un politician decît tăcerea în jurul persoanei sale. Aţi observat strategia PSD în cazul Monicăi Macovei? Neluarea în seamă. Și un candidat care nu-i luat în seamă nu există. Prin vorbe şi declaraţii scandaloase, Victor Ponta a reuşit să devină un personaj obsedant pentru presa noastră. La 42 de ani, el s-a afirmat drept personajul numărul unu al ţării. Bietul Adrian Năstase a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a deveni vedeta presei. N-a reuşit nici contracost.Victor Ponta, pe cît de prost premier, pe atît de abil politician,  a reuşit s-o cumpere pe gratis. Cotidianul „Gândul”, ţinta atacurilor în serie din partea lui Victor Ponta, a publicat nu demult articolul: Posturile TV care se regăsesc pe TELECOMANDA lui Victor Ponta. Aşa cum se pricepe chiar din titlu, publicaţia şi-a propus să treacă în revistă posturile TV aflate la degetul mic al iresponsabilului vesel. Cum era şi de aşteptat, articolul reaminteşte că Victor Ponta dispune în orice moment al existenţei sale grandilocvente de două televiziuni, coborîte cu servilismul pînă la nivele neatinse de TVR în cazul Nicolae Ceauşescu. Numai că, graţie manipulării de excepţie, toate posturile TV se regăsesc pe telecomanda lui Victor Ponta!
Ziarul Financiar:

Cele mai mari economii ale Uniunii Europene, Germania, Franţa şi Marea Britanie, au luat-o fiecare în direcţii total diferite, ceea ce subliniază lipsa de coordonare în ceea ce se vrea a fi cel mai ambiţios proiect de uniune economică din lume şi un semnal de atenţionare pentru economiile, precum cea a României, care-şi trimit cele mai multe exporturi pe piaţa comunitară. Vestea reducerii cu 4% a producţiei industriale din Germania în august, cea mai abruptă scădere de după criză şi mai gravă decât cele mai pesimiste estimări ale analiştilor, s-a resimţit pe bursele europene şi amplifică temerile că economia germană, motorul de creştere economică al Europei, va începe să dea rateuri.   Între timp, noul premier „reformist“ al Franţei Manuel Valls a denunţat la Londra regimul de austeritate impus de Germania în zona euro ca fiind orientat complet greşit şi a avertizat Berlinul şi instituţiile UE că aplicarea unor noi cure de reduceri de cheltuieli ar putea dezlănţui o furtună politică, iar urmarea va fi punerea în pericol a stabilităţii Europei, scrie The Telegraph.
Digi24:
Cafeaua s-a scumpit cu aproape 10% în doar o singură zi şi acum are cel mai ridicat preţ din ultimii doi ani şi jumătate. În Brazilia, de departe cel mai mare producător de cafea din lume, nu prea a mai plouat în ultima lună şi este din ce în ce mai mare temerea că sfârşitul de an va fi unul secetos. Şi ciocolata s-ar putea scumpi, pentru că preţul boabelor de cacao a crescut la fel de mult în ultima vreme. Nu din cauza secetei, ci din cauza epidemiei de Ebola din Africa. Pe bursa de la New York, preţul cafelei a ajuns la 4 dolari şi 80 de cenţi pe kilogram, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani şi jumătate. După cum spunea un analist pentru Wall Steet Journal, Brazilia este pentru cafea, ceea ce este Arabia Saudită pentru petrol, cel mai mare producător al lumii. O treime din cafeaua vândută la nivel mondial vine din Brazilia, iar în cazul celui mai popular sortiment, arabica, nu mai puţin de jumătate dintre boabe sunt braziliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.