Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a pățit Neymar la PSG: Bătăi, poker, beții și scandaluri cu coechipierii

as.ro
Messi Neymar Mbappe PSG

Fostul star al lui Paris Saint-Germain, Neymar (32 de ani), a părăsit clubul în mod nefericit vara trecută, după șase ani. Un membru al staffu-lui a explicat presei franceze care era relația lui cu o parte din colegi. „Este ca o banană stricată”, e de părere un fost internațional brazilian.

În ciuda unor statistici impresionante pe hârtie (118 goluri și 77 de pase de gol în 173 de apariții), perioada petrecută de brazilian pe Parc des Princes a fost marcată de accidentări persistente, o formă slabă în meciuri importante, cum ar fi ultimele etape ale Ligii Campionilor, scrie mediafax.ro.

Excepție face doar sezonul 2019/2020 în care echipa a ajuns în finală sub conducerea lui Thomas Tuchel.

Într-un reportaj realizat de France Football, se arată că apariția lui Kylian Mbappé ca imagine a clubului a fost întâmpinată cu ostilitate de Neymar, ceea ce a dus ulterior la deteriorarea relației lor. Un membru anonim al staff-ului PSG a scos la iveală situația: „La început, Mbappé l-a plăcut, dar și-a pierdut respectul pentru el după ce a petrecut timp alături de el zilnic. Pe de altă parte, Neymar și Lionel Messi erau deranjați de faptul că Kylian devenise simbolul clubului. Messi, chiar dacă era introvertit, îl saluta întotdeauna. Nu și Neymar. Îți dădea impresia că nu te respectă. A refuzat contactul. Este păcat, pentru că în privat se pare că este un tip drăguț și generos. Nu mi s-a părut niciodată plăcut sau generos. Chiar dacă înțelegea franceza, nu a făcut niciodată un efort să o vorbească. Într-adevăr, după două sau trei sezoane bune, „Ney" mi-a dat impresia că s-a săturat complet. Sătul de fotbal, sătul de bani... Nu-i mai era foame. Avea încă motivația de a juca pentru echipa națională, dar nu pentru a merge să joace la Brest".

Pe lângă declinul relației sale cu Mbappé, Neymar s-a certat și cu alți jucători de la PSG, precum tânărul Ismael Gharbi și mijlocașul portughez Vitinha. O sursă anonimă a confirmat altercațiile:

„Pe Gharbi, Neymar l-a apucat și a încercat să-l lovească în timp ce era la pământ. Toată lumea a fost șocată. La sfârșitul perioadei petrecute la PSG, chiar nu a fost foarte drăguț. De asemenea, l-a agresat pe Vitinha, care a negat pentru că este un tip de treabă și nu voia să aibă probleme, dar a fost insultat în mai multe rânduri."

Incidentul cu Vitinha este notabil pentru că plecarea lui Neymar explică în mare măsură revenirea bruscă a mijlocașului sub comanda lui Luis Enrique în acest sezon, fără spectrul unui brazilian furios și dezamăgit.

Deși comportamentul și atitudinea sa l-au făcut pe Neymar nepopular în rândul jucătorilor la finalul mandatului său la Paris, este important de reținut că acesta a fost un simptom al unei stări de rău mai profunde pentru jucător, o depresie și o deziluzie care s-au manifestat prin petreceri nocturne la domiciliu în vila sa din Yvelines, sosirea în stare de ebrietate la antrenamente și diverse alte activități, cum ar fi jocurile de noroc și pokerul, care au îndepărtat atenția brazilianului de pe teren, consideră jurnaliștii de la GetFootballNewsFrance.

Într-adevăr, s-a dezvăluit că Neymar a fost chiar găsit de un coechipier plângând, în timpul pauzei unui meci de campionat, exclamând că nimeni nu îl înțelege.

O persoană care cu siguranță nu îl înțelege pe Neymar este fostul mijlocaș Neto. Brazilianul, fost jucător la Corinthians, a declarat în cadrul emisiunii braziliene de discuții despre fotbal Os Donos Da Bola:

„Îl critic tot timpul, dar credeți că sunt complet idiot sau ce? Chiar credeți că prefer să-i văd pe Endrick, Vitor Roque sau Rodrygo jucând în fața lui Neymar? Bineînțeles că prefer să văd un Neymar în cea mai bună formă în echipa mea, dar nu în aceste condiții, nu cu acest comportament și aceste fărădelegi! Nu poate face parte din Selecao, este ca o banană stricată. Dacă va continua, îi va contamina pe toți ceilalți!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.