Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat a cerut sponsorizări de la 30 de companii. Ce s-a întâmplat ulterior

sponsor

Neîncrederea, teama de a fi furat, indiferenţa sunt câteva dintre motivele pentru care românii nu se implică în diverse proiecte şi nici nu apelează la mijloacele moderne de plată. Remarca îi aparţine deputatului Theodor Paleologu şi a fost făcută în contextul în care zilnic se formează cozi imense la Feteşti, pentru că românii nu vor să plătească taxa de pod prin SMS. Deputatul relatează şi o experienţă personală oarecum în acelaşi domeniu.

"Am constatat și eu că puțini dintre cei care merg la mare aleg să plătească taxa de pod de la Fetești prin SMS, deși întreaga operațiune nu ia mai mult de un minut. Motivele țin de mentalitatea românească: neîncredere, teamă de a fi furați, obișnuința ghișeului și a cozii, indiferența față de ceilalți participanți la trafic.

Nu pot să nu fac legătura cu o altă situație cu care m-am confruntat în ultimele săptămâni. Am trimis recent o solicitare de sponsorizare pentru Programul Paideia la 30 de șefi de companii. Doar trei au răspuns, iar dintre cei care au răspuns doi sînt străini: unul francez, celălalt turc. De ce oare? Pentru că înțeleg mai bine ce e "corporate social responsability", că nu e o vorbă goală, că este, de fapt, o oportunitate pentru compania lor, putînd face PR și comunicare fără nici un ban, sponsorizarea fiind dedusă din impozitul pe profit.

Avantajele sînt la fel de evidente ca și în cazul plății taxei de pod prin SMS. Și cu toate astea, lumea ezită tot din neîncredere, din teama de a fi furați și din indiferență față de ceilalți, deși întreaga operațiune nu ia mai mult de cîteva minute. Și, evident, toată lumea bună e de acord că educația e singura soluție...", scrie Paleologu pe Facebook.

Programul Paideia este destinat liceenilor și studenților. Își propune să le cultive încrederea în sine prin dezvoltarea capacităților de exprimare orală și scrisă (retorică și compoziție), contactul direct cu marile opere ale umanității, practicarea constantă a două limbi de circulație internațională (engleză și franceză) și identificarea propriei vocații profesionale. Are loc la Casa Paleologu de două ori pe săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.