Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a spus Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a Muzeului Satului

nasul.tv
klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit, luni, Ordinul "Meritul Cultural" Muzeului Satului "Dimitrie Gusti", cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la înfiinţare, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

"Prin această distincţie, statul român acordă o înaltă apreciere unei instituţii muzeale care şi-a câştigat un rol major în cultura şi cercetarea românească şi, nu în ultimul rând, în inimile românilor. Satul din mijlocul Bucureştiului a devenit cunoscut în ţară şi în străinătate ca una dintre principalele atracţii turistice ale României. În spatele acestui renume stă un volum imens de muncă pentru salvarea şi aducerea în muzeu a celor mai reprezentative construcţii şi instalaţii tradiţionale, prezervarea acestora de uzura timpului, extinderea continuă a muzeului în aer liber, cultivarea tradiţiilor, meşteşugurilor şi artei populare, organizarea de programe şi expoziţii pentru publicul de toate categoriile. Pentru toate acestea vă felicit şi vă doresc 'La mulţi ani!'", a declarat Iohannis, la ceremonie, conform Agerpres.

 

El a arătat că peste două zile se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Muzeelor. "Profit de acest prilej pentru a ura multă sănătate şi putere de muncă, satisfacţii şi rezultate bune în păstrarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural naţional tuturor celor care, prin munca lor, dau viaţă muzeelor româneşti", a adăugat şeful statului.

 

Managerul Muzeului Satului, Paula Popoiu, i-a mulţumit preşedintelui Iohannis pentru decoraţia conferită "muzeului de la şosea".

 

"Această înaltă recunoaştere este a Muzeului Satului la 80 de ani de la întemeiere, dar este mai ales a generaţiilor de muzeografi, de specialişti, care au luptat timp de 80 de ani să menţină acest muzeu, să-l salveze în momentele grele şi să facă din el instituţia care este astăzi, o instituţie de prestigiu, cel mai vizitat muzeu din ţară", a spus Paula Popoiu.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în martie, decretul de decorare a Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la înfiinţare.

 

Şeful statului a conferit instituţiei muzeale Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Mare Ofiţer, categoria F "Promovarea culturii", "în semn de înaltă apreciere pentru competenţa şi profesionalismul dovedite de-a lungul timpului în conservarea şi promovarea patrimoniului cultural naţional, pentru implicarea activă în organizarea unor evenimente culturale de înaltă ţinută".

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.