Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a titrat presa din Turcia la adresa lui Sebastian Colțescu: 'O pată neagră pentru fotbal'

Twitter
PSG Istanbul BB

Presa din Turcia a salutat miercuri gestul echipei Istanbul Başakşehir, de a părăsi terenul, după incidentul de la meciul de la Paris, dar şi solidaritatea celor de la PSG, scrie dpa.

Jucătorii ambelor echipe au ieşit de pe teren după aproximativ 20 de minute de joc în contextul în care al patrulea arbitru român, Sebastian Colţescu, a fost acuzat de Başakşehir că a folosit un termen rasist cu referire la antrenorul lor secund, camerunezul Pierre Webo, scrie agerpres.ro.

Citește și: Liderul AUR, George Simion va iniția suspendarea președintelui: Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral

Cotidianul Hurriyet a apreciat postările de pe reţelele de socializare ale vedetelor Kylian Mbappe şi Neymar. Primul a postat un scurt text în care a scris ''Spune Nu rasismului. Domnule Webo, suntem alături de tine!'', iar al doilea a scris mesajul ''Black Lives Matter'' alături de o imagine cu un pumn ridicat, simbolul acestei mişcări.

De asemenea, Hurryet a susţinut că părăsirea terenului de către jucătorii turci a fost o hotărâre ''istorică''.

La rândul său, Fotomac a catalogat incidentul drept un ''scandal în liga giganţilor'' şi o ''pată neagră pentru fotbal''.

Milliyet a opinat că retragerea de pe teren a fost un ''strigăt împotriva rasismului''.

Citește și: Rareș Bogdan: PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri

Meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir a fost întrerupt în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza unor remarci rasiste din partea celui de-al patrulea oficial, românul Sebastian Colţescu, relatează AFP.

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Colţescu i-a cerut în min. 16 lui Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ''tipul negru'', iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.