Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CE a trimis scrisori României în care spune că a întârziat să transpună în legislație Directiva Euratom

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană a decis, vineri, să trimită scrisori de punere în întârziere României, Sloveniei și Slovaciei, precum și un aviz motivat Suediei, solicitând transpunerea integrală în legislația lor națională a Directivei revizuite privind normele de securitate de bază, respectiv Directiva Euratom, potrivit MEDIAFAX.

Statele membre aveau obligația de a transpune directiva până la 6 februarie 2018, însă Comisia consideră că țările România, Slovenia, Slovacia și Suedia nu și-au îndeplinit pe deplin această obligație.

Citește și: Rareș Bogdan, mesaj nemilos: ‘Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă și sancționate aspru’

Directiva Euratom a Consiliului, care modernizează și consolidează legislația UE în domeniul protecției radiologice, stabilește norme de securitate de bază pentru protecția populației, a lucrătorilor și a pacienților împotriva pericolelor generate de expunerea la radiațiile ionizante.

Directiva include și dispoziții referitoare la gradul de pregătire și la capacitatea de reacție în caz de urgență care au fost consolidate în urma accidentului nuclear de la Fukushima.

Statele membre vizate au la dispoziție două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie.

Citește și: FOTO Clotilde Armand, destăinuire după prima zi de lucru la Primăria Sectorului 1: Am găsit un distrugător de hârtie și un baston de polițist local

În caz contrar, Comisia poate decide să trimită câte un aviz motivat României, Sloveniei și Slovaciei și să trimită Suedia în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.