Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce ar putea câștiga PSD și Pro România dintr-o alianță a stângii. Curente diferite de opinie în cele două partide

alianta

În PSD și în Pro România se discută despre nevoia colaborării între cele două partide de stânga, ca strategie de a le ține piept liberalilor aflați pe val. Rezultatele ultimelor runde de alegeri oferă câteva puncte de plecare pentru o eventuala apropiere între PSD și Pro Romania.

1. PSD nu are nevoie de aliați în județe precum Buzau, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Mehedinti, Olt și Teleorman. Social-democrații au câștigat aici la scor și cu sau fără Pro România nu sunt amenințați de alți concurenți electorali.

2. PSD a castigat in fata PNL la limita in Bacau, Galati, Hunedoara, Ialomita, Neamt, Bucuresti. Aici social-democratii ar avea nevoie de un aliat ca Pro Romania pentru a nu risca sa fie surclasati de liberali.

3. Chiar daca au pierdut in fata PNL, social-democratii ar reveni pe primul loc cu ajutorul Pro Romania in Caras Severin, Iasi, Valcea, Tulcea, Calarasi,

4. Chiar daca se afla in spatele liberalilor cu procente serioase, daca ii au aliati pe Pro Romania se apropie mult de PNL si pot emite pretentii la locul 1: Maramures, Prahova, Suceava, Vrancea, Constanta.

În ambele partide părerile sunt împărțite.

Unii lideri PSD consideră că partidul trebuie să iasă din izolare și are nevoie de aliați. Alții spun că Pro Romania trebuie 'ajutat' sa faca implozie, nicidecum ajutat sa supravietuiasca.

Si in Pro Romania sunt doua curente de opinie: unii lideri cred ca o alianta a stangii ar aduce multe avantaje celor doua partide pentru ca ar avea mai multa forta de negociere in plan local, in timp ce alti lideri Pro Romania considera ca oamenii voteaza partidul sa fie altceva decat PSD si din acest motiv n-ar trebui sa se alieze cu social-democratii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.