Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce ar fi trebuit să facă Dacian Cioloș în scandalul Hexi Pharma: Băsescu dă lecții de guvernare

basescu ciolos

Dacian Cioloș primește lecții în direct de la Traian Băsescu. Fostul președinte știe cum ar fi trebuit să se intervină în scandalul Hexi Pharma. Acesta a dezvăluit totul în direct la RTV.

"Și eu aș fi scos produsele Hexi Pharma din spitale. Dacă eram premier, scoteam tot ce înseamnă Hexi Pharma din spitale. ordonam imediat import guvernamental de dezinfectanți pentru spitale. Dădeam spitalelor timp de trei luni cele mai bune produse din import. Cred că vor fi prinse și alte firme care livrează către sistemul de sănătate în vâltoarea acestui scandal.", a spus fostul președinte.

Citește și: Traian Băsescu, dezvăluiri despre Cătălin Tolontan: Ce ar fi făcut jurnalistul

Acesta a vorbit și despre fosta soție a lui Dan Condrea, Laura Georgescu. "Toți ne dăm seama în ce situație este fosta doamnă Condrea. Nu aș lua de bune declarațiile doamnei. Voia să fie președintele României...Are o problemă doamna și nu aș vrea să o discutăm.", a spus Băsescu.

"După mine, s-a produs o panică nepermis de mare întreţinută şi de secretomania SRI şi de secretomania domnului preşedinte şi de declaraţiile eliptice ale domnului prim-ministru. Părerea mea este că toată lumea vrea să acopere lipsa de informaţie precisă dată de SRI", a afirmat Băsescu la România Tv. El a adăugat că SRI ar fi trebui să facă publice informările privind Hexi Pharma, arătând că legea secretului de stat prevede că atunci când este vorba de interesul public, se interzice clasificarea informaţiilor.

"Ce este nepermis? atitudinea SRI, secretomania într-o astfel de situaţie. În primul rând în strategia naţională de apărare 2010- 2014 este notat precis la vulnerabilităţi scăderea calităţii serviciilor publice de sănătate. Articolul 34 din Constituţie scrie că cetăţenilor români le este garantat dreptul la sănătate. Ori SRI are o direcţie de apărare a Constituţiei. Mai avem legea secretului de stat mult invocată, (...) care prevede că se interzice clasificarea ca secret de stat a informaţiilor, datelor sau documentelor în scopul ascunderii încălcării legii, erorilor administrative, limitării accesului la informaţii de interes public, restrângerea ilegală a exercitării unor drepturi ale persoanelor. Deci, când este vorba de interes public, se interzice clasificarea, deci SRI are obligaţia să facă publice acele informări în care a spus: firma Hexi Pharma diluează dezinfectanţii"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.