Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce are de spus Procuratura Generală după reținerea lui Stoianoglo

zdg.md
Alexandru Stoianoglo

Procuratura Generală (PG) a emis un comunicat de presă în legătură cu cazul procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

PG menționează că, până în prezent, în Republica Moldova nu au mai existat precedente de începere a urmăririi penale în privința unui procuror general în exercițiu, transmite presa din Moldova.

Totodată, Procuratura subliniază că procurorul general interimar nu are competența de a efectua sau conduce urmărirea penală în această cauză penală.

"Înțelegem că schimbările în Procuratură sunt așteptate de către societate și se dorește implementarea lor cât mai rapidă, totodată, aceste schimbări trebuie să fie însoțite de obligația de a respecta legislația în vigoare.

Până în prezent, în Republica Moldova nu au mai existat precedente de începere a urmăririi penale în privința unui procuror general în exercițiu, ceea ce evident determină multiple percepții confuze ale evenimentelor care au loc.

În același timp, conform regulilor unui proces judiciar contradictoriu, fiecare dintre părțile participante în prezentul proces penal susține că este deținător al adevărului și corectitudinii.

Considerăm necesar de a informa publicul că, în conformitate cu prevederile art. 270 alin. (7) din Codul de procedură penală, urmărirea penală în privința procurorului general a fost pornită de procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Totodată, având în vedere complexitatea și rezonanța socială a cazului, pentru a acorda asistența necesară procurorului de caz, prin ordonanța procurorului general a fost format din procurori un grup de urmărire penală, care este condus de procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor.

În același timp, dorim să menționăm că, în raport cu această cauză penală și în virtutea competențelor care îi sunt atribuite de lege, procurorul general interimar nu are competența de a efectua sau conduce urmărirea penală în această cauză penală, revenindu-i în schimb competența de a asigura pentru procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor condițiile necesare pentru efectuarea unei investigații complete, obiective și în condiții legale.

În contextul celor menționate, în ceea ce privește evoluția acestei cauzei penale, comunicarea cu publicul va fi realizată de către procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor, care conduce activitatea grupului de urmărire penală", menționează PG.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.