Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce aşteptări are Kelemen Hunor de la Klaus Iohannis

Kelemen Hunor

Asteptarile UDMR si ale electoratului de la presedintele ales, Klaus Iohannis, sunt de a face un alt fel de politica, afirma liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

'Cred ca asteptarile sunt în primul rând în directia de-a face politica altfel, cel putin la nivel de presedinte: mai putin scandal, mai multa munca, mai putine vorbe, mai multe fapte, reguli mai clare. Oamenii nu stiu daca sunt suficient de constienti ca presedintele nu poate schimba toate regulile jocului, dar eu am mai spus si în campanie ca viziunea presedintelui, indiferent care sunt atributiile constitutionale, pune amprenta asupra societatii pe termen mediu si lung', a declarat luni presedintele UDMR la Adevarul live.
În opinia acestuia, 'modul un pic galagios' al lui Traian Basescu de a face politica în anumite momente s-a simtit. 'Viziunea presedintelui este extrem de importanta pentru România si lasa amprenta pe societate. Cum va face politica Klaus Iohannis, cum se va adresa (...), îsi va pune amprenta pe societate si asta este asteptarea - sa se faca politica altfel', a adaugat Kelemen Hunor.
Referindu-se la votul de la prezidentiale, el a remarcat ca exista o alta mentalitate, care s-a vazut la acest vot, în ceea ce priveste politica si asteptarile de la politicieni 'în Transilvania, Banat si în Crisana'.
'Aici trebuie sa fim extrem de profunzi în analiza. Nu e bine sa facem o împartire si sa spunem ca tara s-a rupt în doua, fiindca la prima vedere e adevarat ca asta e impresia, dar exista nuante. În Ardeal si Banat exista o oarecare reticenta dupa 25 de ani, si chiar creste fata de Bucuresti, fata de cum se face politica în Bucuresti. (...) Exista o nemultumire uriasa si oamenii de foarte multe ori cred ca Bucurestiul îsi bate joc de ei. Mai ales în orasele mari exista o nemultumire foarte puternica fata de tot ceea s-a întâmplat în aceasta perioada, indiferent cine a fost la guvernare. De aceea am spus ca s-ar putea sa fi fost si un vot antisistem', a sustinut Kelemen Hunor.
În opinia presedintelui UMDR, scorul înregistrat în primul tur la prezidentiale este unul 'bun'. 'Am facut o campanie corecta, o campanie zic eu cu un continut bun si, tinând cont de aceste elemente, nu mi-e rusine de acest rezultat. (...) S-a vorbit foarte mult zilele trecute de aceasta harta care împartea Transilvania de vechiul regat, cum îi spuneti. (...) Este o Transilvanie mai integratoare cu minoritarii', a adaugat el.
Întrebat care ar fi cel mai mare pericol care paste România în perioada urmatoare, Kelemen Hunor a aratat ca acesta ar putea aparea daca politicienii se vor ocupa foarte mult de problemele interne, de partid, de relatiile interinstitutionale si nu vor reactiona la ceea ce se întâmpla în jurul tarii noastre.
'În Ucraina, în spatiul ex-sovietic, ce se întâmpla în relatia noastra cu Uniunea Europeana, urmeaza un an extrem de dificil si daca cineva spune ca a trecut pericolul crizei economice, cred ca se însala si trebuie sa fim extrem de atenti cum vom gestiona problemele în relatia noastra cu Bruxelles-ul si în ce parte ne vom aseza când e vorba de politica energetica si siguranta energetica pentru România', a argumentat el.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.