Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce au căutat la Moscova deputații Partidului Șor și PCRM

Unimedia
Reghina Apostolova Petru Jardan Constantin Starîș,

Doi foști deputați ai Platformei DA, Chiril Moțpan și Iurie Reniță, sunt de părere că vizita recentă la Moscova, Rusia, a lui Constantin Starîș de al PCRM, a Reghinei Apostolova și a lui Petru Jardan de la Partidul ȘOR, deputați în actuala legislatură, este îngrijorătoare.

Mai multe declarații pe subiect au făcut la emisiunea „Întreabă Ghețu”, ediția din seara de vineri, 9 septembrie curent, de la TV8. Chiril Moțpan a înaintat o versiune despre această vizită. Potrivit lui, la baza ar sta discutarea scenariilor de deturnare a guvernării, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Eu bănuiesc că s-a discutat acolo scenariile de deturnare a actualei guvernări. Nu cred că-și dă mare silință Dodon sau altcineva să discute problemele agricultorilor, or asta descalifică actuala guvernare. Pe de altă parte, avem niște instituții de drept în acest stat, cum ar fi SIS, care ar trebui să ne ofere informații cu privire la aceste deplasări, ce urmăresc ele… Situația este prea complicată în Republica Moldova, încât să nu fim informați dacă se pregătește ceva. Absolut văd motive de îngrijorare”, a declarat acesta.

În aceeași ordine de idei, Iurie Reniță a amintit că Leonid Sluțki, președintele Comitetului pentru Relații Internaționale al Dumei de Stat al Federației Ruse și cel cu care deputații ȘOR și PCRM au discutat, a declarat că Rusia trebuie să-și sporească sprijinul în Transnistria și că aceasta ar fi „pământ rusesc”.

„Actuala guvernare trebuie să transmită mesaje nu doar declarative, ci acțiuni concrete. Această figură odioasă, Sluțki, este moștenitorul lui Jirinovski, a preluat retorica, inclusiv privind Transnistria și Găgăuzia”.

Amintim că, potrivit comunicatelor de partide, în cadrul vizitei, s-ar fi discutat reluarea exporturilor producătorilor agricoli din Orhei în Rusia și aprovizionarea regiunii cu gaze naturale, în contextul crizei energetice care afectează Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.