Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce au patit doi deputati ai Puterii dupa ce au semnat pentru anchetarea lui Ponta

ponta evz

PNL a anuntat joi ca a strans peste 90 de semnaturi pentru sustinerea infiintarii unei comisii de ancheta parlamentara privind memorandumul incheiat de Guvern cu Rompetrol prin care companiei i-a fost stearsa o datorie de 600 de milioane de dolari.

Deputatul Andreea Paul a anuntat ca initiativa PNL a fost semnata si de deputati ai PLR-PC, care se afla in barca Puterii. Surse liberal-conservatoare sustin ca s-au facut presiuni asupra acestor deputati pentru ca ei sa isi retraga semnatura de pe initiativa care ar putea duce la anchetarea premierului Victor Ponta.

Sursele au fost confirmate chiar de cei doi deputati PLR-PC, contactati de stiripesurse.ro care au declarat ca au semnat in necunostiinta de cauza si ca isi vor retrage semnatura de pe initiativa infiintarii unei Comisii de Ancheta.

"E un mare circ. Imi retrag semnatura. Sa va spun ce se intampla - suntem totusi un grup unit de parlamentari din judetul Cluj, in care am convenit ca sustinem anumite demersuri comune. Suntem 14 parlamentari. Eu am multe initiative legislative unde la randul meu am invitat colegii din judet sa semneze, eu de asemenea pentru ceilalti. In acest caz a fost o greseala regretabila. Eu am si vorbit si imi retrag semnatura de pe acest demers pentru ca este oarecum tendentios.

Mai departe de orice actiune politica unde consider ca sunt suspiciuni eu dau curs. Dar nu am nicio obligatie, nicio datorie. In acest caz consider ca este un demers tendentios iar eu imi retrag semnatura.

Este colegul meu Oros (n.r. Nechita-Adrian Oros, deputat PNL) care mi-e foarte bun prieten si vis-a-vis de care am semnat si eu alte initiative legislative ale dansului. Era un moment de viteza in care mi-a zis - 'imi dai o semnatura?'. Aici a fost un demers regretabil. Nu am stiut", a declarat deputatul PLR-PC Mircea Irimie.

O pozitie similara a adoptat si deputatul PLR-PC Florica Calota:

"Nu imi mai mentin aceasta semnatura deoarece am fost indus in eroare. Mi s-a spus ca e vorba de o Comisie de ancheta privind minsiterul Educatiei si am semnat si dupa aia am inteles ca ar fi fost vorba de ancheta Rompetrol, ceea ce nu mi s-a spus.

N-am vorbit cu colegii de la PNL dar cum s-a procedat in sensul in care s-a spus ceva si dupa aia din viteza s-a semnat, o sa le si spun ca asa ceva nu se face si o sa fiu mult mai atent si o sa intreb si nu o sa mai semnez pana nu ma dumiresc", a declarat Florica Calota.

sursa foto: evz.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.