Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce beneficii are consumatorul în urma instalării contorului inteligent

Press Hub
contor inteligent

Contoarele inteligente reprezintă elemente-cheie ale rețelelor electrice de ultimă generație care vor permite, atunci cand tehnologia va fi instalată în majoritatea locuințelor românilor, accesul la o multitudine de servicii și aplicații.

Chiar și în momentul de față, un client care are instalat un contor inteligent beneficiază de o multitudine de avantaje în raport cu deținătorii de contoare vechi.

Unul dintre cele mai importante beneficii este acela că noile echipamente de măsurare permit monitorizarea consumului de energie, astfel că, în urma unei analize atente, orice client poate gestiona mai bine consumul total și își poate reduce astfel costurile.

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, românii vor putea opta și pentru tarife flexibile în funcție de lună, de zi sau de interval orar, obținând astfel costuri mai avantajoase la energia electrică.

Totodată, odată cu instalarea unui contor inteligent, indexul poate fi citit de la distanță, fără să mai fie nevoie de citirea de pe teren și de estimările de consum, fiind astfel eliminate și erorile umane.

Informațiile despre consum sunt afișate rapid şi pot fi vizualizate atât de pe calculator, cât și de pe tabletă sau de pe telefonul mobil.

Avariile și întreruperile de energie electrică vor putea fi remediate mai rapid în condițiile în care contoarele inteligente permit transmiterea de informații în timp real către dispeceratul distribuitorului de energie electrică. Totodată, clienții sunt protejați de supratensiuni și pot fi reconectați mai repede la rețeaua electrică în cazul în care deconectarea s-a produs din cauza unor defecțiuni tehnice.

Și pentru clienții care optează pentru schimbarea furnizorului de energie electrică, deținerea unu contor inteligent va putea ușura foarte mult procesul deoarece conectările, deconectările, închiderea sau transferul de contract pot fi realizate de la distanță cu ajutorul acestei tehnologii.

Contorul inteligent permite și integrarea unităților de generare a energiei electrice. Cu ajutorul acestora prosumatorii, cei care dețin cel mai adesea instalații individuale de panouri solare pe acoperișurile caselor,  pot înregistra seaparat energia pe care o livrează în rețea și pe cea pe care o primesc din rețea.

Pe plan local, un exemplu pozitiv este dat de cele trei filiale de distribuție ale grupului Enel care instalează anul acesta 171.000 de dispozitive, în urma unor investiții care se ridică la 53 de milioane de lei. Acestea se vor adăuga celor 500.000 de astfel de dispozitive inteligente de măsurare pe care cele trei companii le-au instalat deja. Mai multe detalii despre acest subiect puteți regăsi și prin accesarea următorului LINK.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.