Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce beneficii are slăninuța afumată pentru sănătate: E o delicatesă de sărbători

Radu Pop
niceeynice.wordpress.com
slanina ceapa

Ce beneficii are slăninuța afumată pentru sănătate

Slăninuța afumată, una dintre delicatesele sărbătorilor de iarnă, are beneficii neștiute pentru sănătate, dar trebuie consumată cu moderație.

Masa de sărbători nu poate fi completă fără slăninuța afumată. De Crăciun, unul dintre obiceiurile românilor este ca masa să fie plină cu tot felul de preparate tradiționale, dar pentru asta trebuie să scoat din buzunare bani serioși.

Potrivit specialiștilor, slănina este un preparat sănătos. Bogată în acizi grași Omega 3, cu o multitudine de beneficii atât în planul sănătății cardiace, cât și al imunității, însă, când consumăm slăninuță afumată trebuie să ținem cont de un lucru: moderația, anunță romaniatv.net.

Prin supermarketurile din București, un kilogram de slănină costă nu mai puțin de 61 de lei, dar poate ajunge și la 120 de lei. Dar pe masă nu putem pune doar asta. Mai trebuie șorici, niște cârnați, caltaboși și alte delicatese făcute în stil tradițional. La rândul lor, au prețuri care depășesc lejer 60 de lei pentru un kilogram. Friptura de porc este, la rândul ei, destul de costisitoare. Prețul pentru un kilogram de carne de porc este în jurul a 24 de lei.

Nu este un produs care să fie recomandat în curele de slăbire, slănina este, cu siguranță, printre favoritele românilor. Ultimele studii efectuate de medici indică că acest produs tradițioonal este mult mai sănătos decât s-ar crede.

Cardiologii susțin că slăninuța, consumată cu moderație, aduce un ritm cardiac regulat. De asemenea, întărește mușchiul cardiac și facilitează circulația sângelui. Slănina este un bun remediu pentru durerile articulare.

Slănina este eficientă și pentru mastită. Pe locul inflamat se pune o felie subțire de slănină, se bandajează zona și efectul este rapid. La fel și în cazul durerilor de dinți: o felie mică de slănină cât mai puțin sărată se pune pe dintele dureros și se așteaptă 20 de minute.

Cei ce vor să consume alcool în cantități mai mari trebuie să știe că slănina le vine în ajutor. Înainte de a consuma alcool, câteva bucățele de slăninuță afumată pot crea un pansament gastric și preveni absorbția prea rapidă de alcool.

În plus, conținutul mare de acid arahidonic favorizează scăderea nivelului de colesterol. De asemenea, are efecte antiinflamatorii demonstrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.