Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce boli grave se pot manifesta prin dureri de spate?

Radu Pop
dureri de spate

Durerea de spate se numără printre cele mai frecvente cauze pentru care oamenii ajung la medic. Din păcate, deseori programarea la consultație se face destul de târziu, când durerea ajunge să fie insuportabilă sau când apar și alte manifestări clinice, precum limitarea sau imposibilitatea efectuării unor mișcări.

Diferite afecțiuni ale coloanei vertebrale, cum sunt scolioza, tasările vertebrale, hernia de disc, spondilita anchilozantă, fracturile și chiar tumorile vertebrale, pot provoca durere de spate. Toate aceste afecțiuni necesită tratament cât mai rapid, pentru evitarea unor posibile complicații. De asemenea, nevralgia poate să apară și din cauza unor factori de risc, precum sedentarismul, vârsta înaintată sau kilogramele în plus. În unele situații însă, durerea de spate poate fi semnul unei afecțiuni mai grave, cum ar fi o infecție sau un cancer. De aceea, problema nu trebuie neglijată, mai ales dacă simptomele sunt persistente și tot mai intense.

Pentru identificarea exactă a cauzei durerii de spate și recomandarea unui tratament corespunzător, este indicat un consult de reumatologie. Pe lângă examinarea fizică și anamneza completă, medicul poate solicita, pentru certitudinea diagnosticului, investigații suplimentare: analize de sânge, radiografie, tomografie computerizată (CT) sau imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) și electromiografie (EMG).

De multe ori, durerea de spate poate fi tratată acasă, respectându-se cu strictețe indicațiile medicului: evitarea efectuării unor activități fizice sau mișcări solicitante și chiar repaus, alături de medicație specifică, masaj terapeutic sau fizioterapie. În cazurile severe însă, atunci când există o afectare a discurilor sau vertebrelor coloanei, poate fi necesar tratamentul chirurgical.

La SANADOR, pacienții care suferă de dureri de spate au acces la o evaluare reumatologică completă și complexă, iar atunci când este necesar, aceasta poate fi completată și de consulturi interdisciplinare – de medicină internă, neurologie, neurochirurgie, ortopedie sau recuperare medicală.

Pacienții care au indicație pentru fizioterapie pot să apeleze la serviciile Compartimentului de Medicină fizică și de reabilitare din Spitalul Clinic SANADOR, asigurate de medici foarte bine pregătiți, cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație.

Cazurile complexe, care necesită tratament chirurgical, sunt rezolvate în condiții de maximă siguranță în Departamentul de Neurochirurgie al Spitalului Clinic SANADOR. Ori de câte ori este posibil, intervențiile sunt realizate minim invaziv, cu aparatură ultraperformantă și tehnologii de top, prin incizii de mici dimensiuni și cu multiple avantaje pentru pacienți – risc redus de complicații, durată scurtă de spitalizare, recuperare rapidă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.