Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce cadouri a primit Maia Sandu în funcția de președinte. Care e cel mai scump

Presedintia Republicii Moldova
Maia Sandu

Ce cadouri a primit Maia Sandu în funcția de președinte. Care e cel mai scump

În primul trimestru al anului 2022, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit 20 de cadouri din partea mai multor oficiali și diplomați străini, dar și cetățeni ai țării noastre.

Potrivit Registrului de evidență a cadourilor, publicat de Președinție, cel mai scump dintre acestea este o figurină din porțelan, reprezentând doi dansatori, în valoare de 6.150 de lei, pe care i-a dăruit-o mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, transmite tv8.md.

O pictoriță ucraineană, refugiată la Chișinău, Svetlana Loytra, i-a oferit un tablou pictat pe pânză, reprezentând magnoliile din Parcul „Dendrariu”, în valoare de 850 de lei.

În cadrul unei vizite de lucru în raionul Dondușeni, Maia Sandu a primit în dar un suvenir confecționat manual de către elevii Gimnaziului din satul Baraboi. Acesta valorează 50 de lei.

Ce cadouri a primit Maia Sandu în funcția de președinte

Ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat i-au oferit un colaj de fotografii pe pânză de 1.050 de lei, în contextul desfășurării ceremoniei de înmânare a unor distincții de stat.

În cadrul unei vizite oficiale a prim-ministrei Danemarcei, Mette Frederiksen, la Chișinău, Maia Sandu a primit o farfurie din oțel inoxidabil, cu diametrul de 192 mm. Farfuria valorează 700 de lei.

Victoria Nikitcenko, interpretă de muzică academică, conferențiară universitară la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, i-a dăruit președintei un suvenir de ceramică în formă de cocoș, în valoare de 290 de lei.

Iar copreședintele AP Euronest, Andrius Kubilius, i-a oferit un suvenir din sticlă cu o plachetă din cupru argintat în interior, cu imaginea sălii de ședințe plenare a Parlamentului European, în valoare de 980 de lei.

Conform listei, șefa statului s-a ales și cu o fructieră din cristal de Bohemia de la președintele de pe atunci Cehiei, Milos Zeman, de 1.345 de lei, o carte ilustrată color de la președintele Poloniei, Andrzej Duda, de 170 de lei, dar și cu o vază de sticlă exclusivă, realizată manual în stilul Emile Galle, de la prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, în valoare de 5.900 de lei.

Ce cadouri a primit Maia Sandu în funcția de președinte

O broșă de argint placată cu aur, împodobită cu smalț și perle, a primit în dar de la președinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou. Aceasta costă 6.000 de lei.

Șefa statului a mai primit un tablou handmade pictat pe pânză, de 200 de lei, de la un copil al unei familii de refugiați din Ucraina.

De la primarul satului Mihăileni, raionul Râșcani, Valeriu Cecan, Maia Sandu s-a ales cu o carte de 170 de lei și un obiect de lut, în valoare de 250 de lei.

Secretarul general al Organizației Internaționale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, i-a dăruit o carte ilustrată color de 690 de lei. Alte două cărți de 450 de lei a primit de la directorul Gimnaziului din satul Nimoreni, raionul Ialoveni, Elena Frunze. Primarul satului Bardar, Ialoveni, i-a făcut cadou încă o carte de 250 de lei.

De la premierul român, Nicolae Ciucă, președinta a mai primit o gravură handmade, acuarelă, în valoare de 1.840 de lei.

Iar cu un tablou handmade de 200 de lei s-a ales de la o elevă de 10 ani, Melisa Erhan, în contextul participării șefei statului la inaugurarea parcului public și a teatrului de vară din comuna Băcioi.

Valoarea totală a bunurilor se ridică la suma de 27.535 de lei. Toate darurile au rămas în proprietatea Președinției.

Raport by Maria-Emilia Hîncu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.