Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce caracteristici trebuie să aibă un agent sub acoperire modern

SIE

Fostul şef SIE Teodor Melescanu a declarat, raspunzând unei întrebari, ca un agent sub acoperire modern trebuie sa aiba o inteligenta peste medie, sa beneficieze de o experienta de viata si de activitate într-un domeniu profesional care sa-i ofere o acoperire pentru desfasurarea muncii de ofiter.

Rugat sa faca un portret al agentului sub acoperire modern al SIE, Teledor Melescanu a declarat, potrivit Mediafax, ca acesta "trebuie sa fie un om cu o inteligenta peste medie, cu o experienta de viata si de activitate într-un domeniu profesional care sa-i ofere o acoperire suficienta pentru a-si putea desfasura munca de ofiter sub acoperire".
Referitor la misiunile agentilor SIE, el a reamintit ca sunt secrete prin lege.
Întrebat daca agentul sub acoperire are o alta identitate, Melescanu a raspuns: "Da, este cu alta identitate".
Potrivit site-ului SIE, un angajat al Serviciului trebuie sa fie, în primul rând, loial tarii sale. De asemenea, trebuie sa fie inteligent, cultivat, echilibrat ca temperament si cu o dorinta de perfectionare continua; trebuie sa posede acel simt al comunicarii pentru a obtine informatia vitala pentru misiunea sa; trebuie sa fie un specialist pe problematica ce constituie obiectul muncii sale, sa dispuna de o cultura generala solida si sa aiba o înclinatie nativa pentru limbile straine. Totodata, sa accepte restrictionarea, partiala sau totala, a unor drepturi si libertati civice; sa pastreze confidentialitatea stricta în legatura cu activitatea SIE si statutul sau de angajat al Serviciului; sa adopte un comportament care nu afecteaza interesele si imaginea institutiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.