Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care carne este mai sănătoasă: Asigură-te că se regăsește în dieta ta

freepik.com
Tipuri de carne

Care este cea mai sănătoasă carne și cum să o gătești. Carnea este utilă, dar nu toată carnea, spun nutriționiștii. Și nu întotdeauna este vorba de culoarea ei - roșie sau albă, și nici de modul în care este crescută, cum este gătită și în ce cantitate este consumată.

Carnea este o sursă bogată de proteine, precum și de fier, zinc și vitaminele B. Dar, avertizează nutriționiștii, nu puteți abuza de ea - chiar dacă este dietetică. În ceea ce privește cele mai utile și mai sănătoase tipuri de carne, experții au întocmit un clasament:

Carnea de iepure

Nu are concurenți - a fost recunoscută ca fiind cea mai utilă, deoarece nu conține antibiotice și hormoni (ca, de exemplu, carnea de porc și de vită). Carnea de iepure conține, de asemenea, mult fier, zinc, fosfor, vitamine din complexul B și este digerată de organism mai ușor decât alte tipuri, deoarece conține puține grăsimi și colesterol.

Carnea de iepure este cea care se recomandă a fi folosită în alimentația copiilor.

Carnea de pasăre

Pe locul doi se află carnea de pasăre, de pui și de curcan. Aceasta conține mai puține grăsimi decât carnea de vită și de porc, deși poate crește și nivelul colesterolului din sânge.

Dacă puteți, optați pentru curcan. Acesta are mai puține grăsimi și calorii, dar mai multe proteine. De asemenea, curcanul este bogat în vitamina B3, tocmai aceasta controlează nivelul de colesterol din sânge.

Carnea de oaie

Pe locul trei se află carnea de oaie. Este considerată o carne grasă, dar este de fapt o sursă bogată de proteine și conține de multe ori mai puțin colesterol decât carnea de vită și de porc. În plus, carnea de miel conține creatină, care este esențială pentru creșterea musculară.

Cantitatea de carne ideală pe săptămână

Pentru fiecare persoană, recomandările pot fi diferite, deoarece norma de carne depinde în mare măsură de caracteristicile individuale ale corpului și de sănătate.

Dacă vorbim în general, cardiologii numesc o normă sigură de carne pe săptămână 350-500 g.

Nu uitați că proteinele sunt conținute nu numai în carne, ci și în produsele vegetale - de exemplu, aceleași nuci și leguminoase. În același timp, nu se recomandă înlocuirea completă a cărnii cu acestea.

Dacă vorbim despre metoda de preparare, cea mai utilă carne este cea fiartă, coaptă, aburită, dar nu prăjită. Dacă vă place carnea cu o crustă, prăjiți-o la grătar, această metodă este mult mai sigură decât prăjirea.

În ceea ce privește hormonii și antibioticele, mici trucuri vă pot ajuta să scăpați de ele. De exemplu, carnea înainte de a fi gătită trebuie să fie înmuiată timp de o oră și să se scurgă primul bulion.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.