Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce câştigă România după întâlnirea Trump-Iohannis: Anunțul făcut de George Maior

George Maior

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a explicat, în exclusivitate la Realitatea Tv, în cadrul emisiunii "Ambasador România" că există mai multe câştiguri pentru ţara noastră, după vizita pe care Klaus Iohannis a făcut-o peste Ocean, pe mai multe dimensiuni: politică, de securitate, militară, dar şi economică, subliniind că peste 150 de firme americane vor veni în România pentru a purta discuţii privind investiţii. Acesta a mai punctat că subiectul vizelor pentru români este unul permanent pe agendă, pe care îl va relua în discuţiile sale cu oficialii americani.

Gabriela Firea SPUNE TOT: Ce i-a cerut lui Liviu Dragnea în plin proces de evaluare a miniştrilor

Întrebat care sunt câştigurile clare pentru cetăţenii români, după întâlnirea Trump-Iohannis, George Maior a explicat, în direct, la Realitatea Tv:

"Bineînţeles este cazul să afirmam, fără să folosim cuvinte mari că este un success pe plan extern al Romaniei, evident că vizează şi cetateanii Romaniei. În al doilea rand este un moment culminat în evoluţia parteneriatului strategic dintre cele două ţări, pe toate dimensiunile sale: politică, de securitate, militară, economică, şi aici aş face o paranteză, veţi vedea acţiuni foarte importante, în următoarele luni care vor avea efect direct în ce priveşte prosperitate României".

Acesta a mai completat: "În al treilea rând reafirmarea legăturii transatlantice, prin România, poziţionează România şi ac un stat pivot al relaţiilor transatlantice în regiunea noastră complicată. Aş spune ca să fiu extreme de sintetic: un plus pentru securitatea şi apărarea României, un plus pentru posibilitatea de a extrage prosperitatea pentru România şi cetăţenii săi".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.