Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce caută Narîșkin în România

Serghei Nariskin

Senatul precizează că prezenţa în România a Preşedintelui Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Serghei Narîşkin, nu este o vizită oficială în România.

"Preşedintele Dumei de Stat a fost prezent în România în scopul preluării preşedinţiei rotative a APCEMN. Invitaţia de participare a fost transmisă de Preşedintele Senatului, în virtutea atribuţiilor ce-i revin în calitate de preşedinte în exerciţiu al APCEMN. Decizia Senatului României de a adresa invitația de participare preşedintelui Dumei de Stat a avut în vedere faptul că România are o obligaţie de drept internaţional de a permite intrarea pe teritoriul său a celor care, în temeiul unui acord multilateral, se bucură de privilegii și imunități", se arata intr-un comunicat de presa.

"Între privilegiile avute în vedere este inclusă scutirea de formalități la intrarea în țară, ceea ce înseamnă dreptul de a intra pe teritoriul statului organizator. Pe cale de consecinţă, România are obligaţia de a scuti reprezentanţii Federaţiei Ruse, care participă la lucrările APCEMN, de la restricţiile privind intrarea pe teritoriul său, această obligaţie izvorând din cuprinsul unui acord multilateral care conferă privilegii și imunități. MAE român a informat partenerii UE cu privire la acest caz", mai spune Senatul.

Vezi si: Narîșkin, afirmații inflamatoare la adresa României

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.