Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce conține tratatul de anexare pentru regiunile Donețk și Lugansk: Federația Rusă le oferă garanții

bbc.com
Lugansk Doneţk Zaporijjea Herson ucraina harta

Autoproclamatele republici populare Donețk (DNR) și Lugansk (LNR) își vor păstra statutul de republici în componenţa Rusiei. Punctele în acest sens sunt stipulate în tratatele privind integrarea acestor state în Federația Rusă, referiri corespunzătoare fiind cuprinse în deciziile publicate, duminică, pe site-ul Curții Constituționale a Rusiei, informează Rador.

"Conform articolului 2 din Tratatul analizat, din ziua intrării DNR în Federația Rusă, se formează un nou subiect ca parte a Federației Ruse - şi anume Republica Populară Donețk" - se afirmă în decizia Curții Constituționale a Federației Ruse privind recunoașterea constituționalității tratatului de integrare a DNR în Rusia.

Un punct similar este precizat şi în acordul dintre Rusia și LNR: "... se formează un nou subiect ca parte a Federației Ruse - şi anume Republica Populară Lugansk".

Ambele tratate prevăd că limba de stat a Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Lugansk "este limba rusă, iar Federația Rusă garantează tuturor popoarelor care trăiesc pe teritoriul" DNR și LNR "dreptul de a-și păstra limba maternă, de a crea condiţii pentru studiul şi dezvoltarea sa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.