Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce conține vaccinul: Trei asistenți, doi vaccinați, au fost confirmați cu COVID-19 - Unul are varianta indiană

independent.co.uk
pacient in coma spital

Trei asistenţi medicali din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava au fost confirmaţi cu COVID-19, dintre care unul cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, prezintă toţi forme uşoare boală şi se află în izolare la domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat, miercuri, că doi dintre cei confirmaţi, soţ şi soţie, erau vaccinaţi, iar celălalt a avut COVID-19 în urmă cu 8 luni, iar la unul dintre cei doi soţi, ambii reveniţi dintr-o vacanţă petrecută în străinătate, a fost confirmată varianta Delta a SARS-CoV-2.

Totodată, DSP Suceava a anunţat că, începând de miercuri, s-a limitat accesul fizic al publicului în birourile şi serviciile din cadrul instituţiei, prezenţa făcându-se doar cu portul corect al măştii şi după anunţarea telefonică prealabilă a persoanei la care se doreşte intrarea.

Această măsură s-a impus din cauza evoluţiei situaţiei epidemiologice prin creşterea accentuată a numărului cazurilor de infecţie cu noul coronavirus în rândul populaţiei judeţului, dar şi a specificului activităţii instituţiei.

DSP Suceava face din nou apel la vaccinare, pentru a se limita răspândirea COVID-19.

"Situaţia epidemiologică în judeţ este în agravare de la o zi la alta, aproape toate probele trimise pentru secvenţiere sunt cu varianta Delta. Cântăriţi bine argumentele pro şi contra vaccinării şi luaţi decizia corectă. Vaccinaţi-vă'', a spus purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, care a precizat că marţi, 17 august, s-au vaccinat 377 de persoane, dintre care 269 cu prima doză.

În judeţul Suceava, în prezent sunt 172 de cazuri active de COVID-19, dintre care 41 în municipiul Suceava, 48 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt spitalizate, 17 fiind în stare gravă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.