Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce cred parlamentarii ruși Konstantin Kosaciov și Leonid Sluțki despre rezultatele summitului NATO

vestidinrusia.ro
Summitul NATO din Bruxelles

Vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, este dezamăgit de lipsa de înțelegere demonstrată de țările NATO în privința provocărilor și amenințărilor reale la adresa întregii omeniri, dar consideră drept dătătoare de speranțe tema moratoriului privind desfășurarea de rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune în Europa.

”Rezultatele ultimului summit NATO sunt la fel de contradictorii ca însuși faptul continuării activității alianței după încheierea Războiului Rece. Dintre dezamăgiri – obsesia față de China și Rusia, lipsa de înțelegere a provocărilor și amenințărilor reale și generale la adresa întregii omeniri, nu doar la adresa Occidentului”, a spus senatorul rus pentru agenția TASS. El a subliniat că aceste provocări și amenintăți nu pot fi combătute ”doar prin creșterea cheltuielilor militare și prin întărirea vestitei solidarități transatlantice”.

”Dintre factorii dătători de speranțe este, desigur, tema moratoriului privind desfășurarea de rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune în Europa după destrămarea Tratatului INF și înghețarea relativă a perspectivelor de aderare la NATO a Ucrainei și Georgiei”, a adăugat Kosaciov.

În opinia lui, per ansamblu putea fi și mai rău, dar este și persistă speranța că poate fi mai bine. ”Pentru asta este nevoie de dialog și încă o dată de dialog. NATO va avansa pe acest drum atât cât sunt pregătite pentru asta Statele Unite, iar ceilalți noi recruți ai NATO nu vor avea ce face decât să se alinieze pentru marș”, a arătat vicespeakerul Camerei Superioare a Parlamentului rus.

El crede că apropiatul summit, de la Geneva, dintre liderii Rusiei și Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, va arăta în ce măsură sunt pregătiți americanii pentru asta. ”În privința disponibilității Rusiei, nu sunt motive de îndoială, președintele confirmând acest lucru în repetate rânduri și foarte limpede”, a spus Kosaciov.

Dispoziții destul de constructive

Toate prevederile comunicatului finanl al summitului NATO corespund în totalitate conjuncturii Occidentului colectiv, majoritatea membrilor Alianței susținând poziția Statelor Unite, a apreciat, la rândul său, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Leonid Sluțki.

”Rezultatele summitului NATO corespund în totalitate conjuncturii politice a Occidentului colectiv, unde majoritatea membrilor Alianței strălucesc în lumina venită de la Washington”, a comentat Sluțki, arătând că ”acest lucru este valabil și în cazul dispozțiilor destul de constructive din comunicat”, precum renunțarea la amplasaarea de rachete terestre în Europa și declarațiile privind lipsa dorinței de confruntare cu Rusia, dar și a ”retoricii obișnuite despre presupusul caracter agresiv al acțiunilor Moscovei”.

În opinia deputatului rus, ”principalul obiectiv a fost acela de a crea un anumit fond pentru întâlnirea președinților Rusiei și SUA”. ”În același timp însă, auzim din nou declarații despre sistemele de apărare anti-rachetă din Europa care nu ar fi îndreptate împotriva Rusiei și, din nou, ni se spune că nu ne facem griji în privința planurilor de primire a Ucrainei și Georgiei în NATO”, a constatat politicianul.

”Nici Rusia nu dorește confruntare cu Alianța și este total deschisă la dialog pe probleme de securitate și control al armelor. Dar numai pe bază de egalitate, de respect reciproc și transparență”, a subliniat Sluțki.

content-image

( Vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov )

content-image

( Președintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki )

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.