Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce decizie a luat Ciolos privind cresterea salariului minim si a pensiilor

pensii

Premierul Dacian Ciolos a oferit clarificari privind intentia sa de a nu mari, cel putin momentan, salariul minim. Acesta sustine ca nu doreste sa rezolve o problema, generand altele, astfel va face intai o analiza, un studiu de impact, pentru ca in baza acestuia sa ia o decizie in viitor. Ministerul Finantelor deja lucreaza la acest studiu.

"Creșterea salariului minim pe ecomomie de la 1.050 lei la 1.200 lei:

Știu cât de greu este pentru cei cu salarii mici. Dar nu pot să decid până nu am toate elementele impactului unei astfel de decizii. Trebuie sa evităm să creăm o problemă vrând să rezolvăm alta. Ministrul Finanțelor Publice a început deja o analiză cu privire la eventuale creșteri ale salariului minim în 2016", a scris Ciolos pe pagina sa de Facebook.

Ciolos a explicat si chestiunea maririi pensiilor. El a precizat ca si-ar dori sa ofere o crestere mai mare de 5%, insa bugetul nu permite momentan mai mult de atat.

"Am tot respectul pentru cei care au muncit ani de zile. De aceea, prin proiectul de buget, au fost asigurate fondurile necesare pentru majorarea cu 5% a pensiilor începând cu ianuarie 2016. Știu că este o creștere destul de mică, dar este tot ceea ce ne permite bugetul acum", a mai spus Ciolos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.