Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce diversiuni a făcut Cherecheș înainte de a fugi din țară. Credea că e filat de polițiști

Digi24
Catalin Chereches

Cătălin Cherecheș a schimbat două taxiuri ca să scape de eventualii urmăritori şi a folosit buletinul unui văr ca să treacă prin vamă. Între timp, primarul penal ar fi ajuns deja în Italia, devenită paradisul fugarilor.

Primarul Cătălin Cherecheș şi-a planificat din timp fuga. În acea noapte, a făcut un live pe Facebook, în care acuza nedreptăţi în dosar.

La 3 dimineaţa, a plecat spre casă cu maşina secretarei, condusă însă de un taximetrist pe care îl cunoştea. A rămas acasă câteva minute, timp în care secretara s-a întors la primărie, iar şoferul a fost trimis la o altă adresă.

"Am fost sus, m-a chemat sus în Primărie. M-a chemat sus, acolo au loc nişte chestii, pe care le-am povestit la poliţie. Şi de acolo m-a trimis la o locaţie ca să aştept. Am crezut că aştept pe cineva", a declarat Alexandru, primul taximetrist.

Surse din anchetă spun că primarul credea că este filat de poliţie şi încerca să-şi piardă urma.

Aşa că, după ce l-a trimis pe şofer să aştepte pe o stradă din apropiere, a venit pe jos, după ce s-a strecurat prin spatele celor două vile pe care le are în Baia Mare.

"Era foarte speriat, era panicat. A venit în fugă s-a urcat sus, după care mi-a făcut semn să mă duc şi mi-a scris pe parbriz Satu Mare. Avea o gentuţă gen borsetă, o geacă şi un hanorac şi avea gluga în cap că ploua afară", a declarat Alexandru, primul taximetrist..

Spre dimineaţă, şoferul a ajuns în Satu Mare şi l-a lăsat pe primar pe strada Botizului, în apropierea unei staţii de taxiuri.

Cherecheş s-a suit într-o altă maşină, un taxi luat la întâmplare, şi a plecat spre vama Petea. Pe primul şofer l-a trimis tot în Ungaria, ca să-i deruteze pe eventualii urmăritori.

"Mi-a dat nişte bani să îi dau cuiva. Am ajuns acolo. Şi omul mi-a dat nişte bani şi mi-a zis ţine banii ăştia ca să îi la drum pentru că trebuie să mă întorc să duc o pereche de ochelari în Ungaria.

Din ţară am ieşit ca să duc ochelarii respectivi, dar nu l-am văzut pe teritoriul Ungariei. Nici nu am trecut vama. Acolo m-am întâlnit cu altcineva", a declarat Alexandru, primul taximetrist.

Între timp, Cherecheş, aflat într-un Duster maro cu numere de Satu Mare, ajunge la vama Petea.

Mai erau 10 minute până la schimbul de tură, când poliţiştii sunt obosiţi după 12 ore de serviciu. La control, i-a dat agentului poliţist cu 20 de ani de experienţă, buletinul vărului său. În mai puţin de 5 ore de la mesajul de pe Facebook, primarul reuşeşte să iasă din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.