Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CE doreşte revizuirea legislaţiei privind utilizarea durabilă a pesticidelor

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană a publicat marţi o foaie de parcurs pentru evaluarea legislaţiei UE privind utilizarea durabilă a pesticidelor şi o evaluare iniţială a impactului în vederea posibilei revizuiri a acestei legislaţii, informează un comunicat al Executivului comunitar potrivit Agerpres.

Această iniţiativă este una dintre acţiunile ambiţioase privind pesticidele anunţate de Strategia "De la fermă la consumator" şi răspunde angajamentului asumat prin Pactul verde european de a reduce utilizarea şi riscul pesticidelor chimice. Cetăţenii, experţii şi părţile interesate sunt invitaţi să-şi împărtăşească ideile şi sugestiile până pe 7 august 2020, pentru a contribui la revizuirea legislativă.

De asemenea, Comisia Europeană a actualizat Directiva privind agenţii biologici pentru a include noul coronavirus SARS-CoV-2 pe lista agenţilor biologici care îi fac obiectul. Actualizarea ţine seama de noile riscuri existente la locul de muncă şi le oferă protecţie suplimentară tuturor lucrătorilor, în special celor care lucrează în mod direct cu virusul în spitale, în desfăşurarea de procese industriale şi în laboratoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.