Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce este camera implantabilă pentru chimioterapie?

Radu Pop
camera implantabila sanador

Pentru pacienții oncologici, chimioterapia se administrează intravenos, în multe cazuri chiar în mod repetat, la intervale regulate de timp. Tratamentul cu citostatice trebuie însă administrat într-un vas de calibru crescut, astfel încât medicamentele să fie diluate într-un volum mai mare de sânge pentru a reduce efectul toxic al acestora asupra pereților vasului. În acest sens, cea mai sigură variantă, care asigură totodată confortul pacientului și un abord venos rapid fără puncționări repetate, este implantarea camerei de chimioterapie. Pe lângă administrarea de citostatice, prin intermediul camerei de chimioterapie se pot administra transfuzii sanguine, nutriție parenterală, antibiotice și alte soluții perfuzabile, evitând astfel canularea venoasă.

Camera implantabilă pentru chimioterapie permite administrarea repetată și pe o perioadă lungă de timp a citostaticelor. Sistemul este foarte bine tolerat de organismul uman și este compus dintr-o cameră port (un dispozitiv din titan care se implantează sub piele) atașată la un cateter venos implantat în sistemul venos central. Localizarea subcutanată a camerei îmbunătățește calitatea vieții pacienților, iar complicațiile și infecțiile locale sunt mult reduse în comparație cu puncționările venoase repetate.

Camera pentru chimioterapie este implantată de un medic chirurg, anestezist sau radiolog intervenționist, subcutanat, la câțiva centimetri sub claviculă, prin intermediul unei incizii fine, sub anestezie locală. Procedura este rapidă și nu necesită spitalizare, pacientul reluându-și activitățile zilnice imediat după implantarea camerei. Camera se poate folosi pentru administrarea tratamentului imediat după implantare și se poate utiliza pe o perioadă foarte lungă de timp, până la cinci ani de zile, atâta timp cât supravegherea oncologică este indicată, astfel evitându-se o altă puncționare venoasă.

Beneficiile incontestabile ale camerei de chimioterapie includ:

  • Implantarea se realizează o singură dată pentru toată perioada tratamentului;
  • Procedura este simplă, necesitând o incizie fină sub anestezie locală;
  • Abordul venos este foarte facil;
  • Efectul nefavorabil al citostaticelor asupra venelor este mult diminuat;
  • Riscul de complicații locale este redus semnificativ.

Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru integrat privat pentru diagnosticul și tratamentul cancerului, din punctul de vedere al complexității serviciilor medicale, pune la dispoziția pacienților o gamă complexă de servicii de diagnostic și tratament, dar și de monitorizare post-terapeutică.

Pe toată perioada verii, pacienții oncologici beneficiază de prețuri speciale pentru procedura de implantare de cameră pentru chimioterapie!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.