Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce este cocaina roz sau `tusi`, drogul care a înnebunit lumea: costă 500 de euro gramul și a ajuns în România

cocaina roz

Festivalurile de muzică de pe Litoral au generat pus autoritățile pe jar, asta pentru că un nou drog a intrat și pe piața din România. Cocaina roz este un drog din Columbia și a generat o mare nebunie în SUA.

Cocaina roz se vinde pe piața din SUA și Europa cu 500 de euro gramul, iar în acest an a ajuns și în țara noastră.

Cocaina roz este un mix de ketamină, MDMA și colorant alimentar roz, e vândut de o nouă generație de traficanți din Columbia și e tot mai des confiscat de autoritățile din Europa, informează Vice.

Consumatorii îi zic „tusi” (de la 2C), iar poliția îi zice cocaină roz, deși nu conține nicio urmă de cocaină. A fost găsit de multe ori în Spania, iar acum a apărut și în alte regiuni din Europa.

În orașele mari din Columbia, drogul e sinonim cu o nouă generație de traficanți tineri care produc drogul pentru viața de noapte și pentru turiști.

Drogul a apărut prima oară pe străzile Columbiei prin 2010. Praful roz, vopsit cu colorant alimentar ca să iasă în evidență față de alte droguri, cu aromă de căpșuni, a fost numit „tusi” pentru că inițial conținea drogul psihedelic 2CB.

Polițiștii prin tot mai mulți tineri

Polițiștii și jandarmii din Constanța au descoperit 39 de persoane care dețineau droguri. Acestea au fost oprite să participe la festivalurile organizate pe litoral.

„În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 39 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere. De asemenea, reprezentanții Poliției Locale Constanța, în cooperare cu forțele Ministerului Afacerilor Interne, au depistat un bărbat asupra căruia au fost găsite
substanțe interzise. În urma celor constatate, persoana a fost condusă la sediul DGPL Constanța pentru luarea măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.