Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce este IMPOSIBIL pentru Klaus Iohannis, îi este la îndemână Ungariei: SUA au prelungit regimul de intrare fără vize pentru unguri

Viktor Orban Facebook
Viktor Orban și Donald Trump

Deși s-a întâlnit de două ori în 2 ani cu Donald Trump, Klaus Iohannis nu l-a convins să ridice vizele pentru români. Asta, în timp ce vecinii unguri nu au avut nicio problemă în a o face. Statele Unite ale Americii şi Ungaria au convenit să prelungească regimul de intrare liberă, fără vize, pe teritoriul SUA pentru cetăţenii unguri, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, după discuţii cu secretarul interimar american pentru securitatea internă (ministru de interne), Kevin McAleenan, luni, la Washington, informează MTI.

Şeful diplomaţiei ungare a menţionat cu acest prilej, referitor la problemele de securitate, că guvernele celor două ţări consideră o prioritate de vârf să-şi rezerve dreptul de a decide cui să-i permită intrarea pe teritoriile lor şi alături de cine doresc să trăiască. Apărarea ţării şi a cetăţenilor lor reprezintă de asemenea responsabilităţi cheie atât pentru Ungaria cât şi pentru SUA şi amândouă consacră eforturi considerabile apărării graniţelor, a remarcat Szijjarto, informează agerpres.ro.

Citește și: Sorina Matei detonează cazul fetiței de 11 ani, ucise de pedofilul olandez! ‘Soția sa este comisar-șef la IPJ Dâmbovița’

Acesta a mai spus, în ce priveşte relaţiile economice bilaterale, că băncile de export-import din Ungaria şi din SUA au convenit să finanţeze în comun proiecte de investiţii ungaro-americane, ceea ce, a explicat Szijjarto, va permite companiilor din Ungaria şi din SUA să consacre şi mai multe resurse proiectelor de pe piaţa ungară, americană sau din ţări terţe.

În prezent firmele americane sunt a doua cea mai importantă comunitate de investiţii din Ungaria, a precizat ministrul ungar de externe. Peste 1700 de firme cu sediul în Statele Unite fac afaceri în Ungaria, dând de lucru unui număr de circa 105.000 de oameni.

Citește și: Misterul a fost elucidat! De ce nu l-au reținut polițiștii pe olandezul ucigaș la plecarea de pe aeroport

SUA constituie a doua cea mai mare piaţă de export pentru Ungaria din afara Uniunii Europene, volumul exporturilor ungare către Statele Unite ridicându-se la 3,5 miliarde de dolari anul trecut, a mai adăugat Szijjarto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.