Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce este terapia cu unde de șoc și în ce afecțiuni se folosește

Spitalul Sfantul Sava
shockwave_foto2

Terapia cu unde de șoc sau SHOCKWAVE este binecunoscută în recuperarea medicală de specialitate și se aplică în cazul mai multor tipuri de patologii ortopedice.

Este un tratament non-invaziv, care utilizează unde acustice și le transmite la nivelul zonei afectate, efectele terapiei cu unde de șoc fiind relaxarea musculaturii, stimularea circulației locale, reducerea sau chiar eliminarea durerii, creșterea mobilității articulare, dizolvarea fibroblastiilor calificiate, refacerea țesuturilor inflamate etc.

Cum funcționează

Aplicatorul special transmite o cantitate mare de energie, prin intermediul unei unde de șoc (aer comprimat), în profunzimea zonei afectate. Unda șoc creează presiune asupra țesuturilor afectate, ceea ce duce la creșterea permeabilității celulare, stimulând microcirculația și metabolismul celular. Ca rezultat al acestui impact, are loc formarea de vase sanguine, se stimulează producția de colagen, scade inflamația. Prin urmare, se îmbunătățesc procesele metabolice din țesuturi, se restabilește mobilitatea articulară și dispare senzația de durere.

content-image

Un astfel de echipament se află în dotarea Spitalului Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative din Pantelimon, Ilfov, centrul medical cu cele mai bune rezultate dovedite în recuperarea pacienților după intervenții chirurgicale de orice tip, inclusiv neurologică, după accidente vascular-cerebrale, traumatisme ale coloanei vertebrale, accidente de muncă sau casnice, toate tipurile de afecțiuni ortopedice, scleroze multiple, artroze etc. Spitalul Sfântul Sava deține echipamente pentru recuperare pulmonară post-Covid sau pentru pacienții care înregistrează remanențe după anestezii, în urma unor intervenții chirurgicale.

content-image

”Noi suntem permanent în căutare de echipamente performante și inovative, pentru a le pune a dispoziția pacienților noștri și a le restabili cât mai repede posibil mobilitatea. Avem 40 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, care folosesc aceste echipamente în funcție de specificul fiecărei patologii, priceperea lor și empatia de care dau dovadă în relația cu pacienții fiind, de fapt, secretul atât de multor cazuri fericite în care persoane aduse la noi de la alte spitale, pe targă sau în cărucioare cu rotile, au plecat acasă pe propriile picioare și cu zâmbetul pe buze. Avem medici preocupați să găsească permanent cele mai bune soluții, cele mai noi tehnici, dovedite științific, în recuperarea medicală și în paliație, așa încât persoanele pe care le tratăm și le îngrijim să aibă o viață cât mai bună, oricât de grele ar fi bolile de care suferă și oricât de mici șanse li s-ar da. La Spitalul Sfântul Sava, nu există ”Nu se poate”. La noi, totul e posibil, cu ajutorul lui Dumnezeu și a echipei extraordinare care lucrează pentru binele pacienților”, spune Alina Ion, manager al Spitalului de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov.

Spitalul a fost dat în folosință  în urmă cu 4 ani și are o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri, care deservesc 118 paturi avizate de Ministerul Sănătății. Terapiile se realizează în regim de internare, în condiții similare unui hotel de 4*.

content-image

Alina Ion, managerul Spitalului Sfantul Sava

Fizioterapeuții și kinetoterapeuții aplică terapiile de recuperare medicală fără întrerupere în zilele de sărbători legale, astfel tratamentul continuu având un efect benefic în timp mai scurt.

Spitalul pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava are peste 70 de echipamente medicale de fizioterapie, kinetoterapie, de investigații și monitorizare medicale, de ultimă generație, unele dintre ele aduse în premieră în România sau care se găsesc în doar câteva alte spitale din țară. Deține una dintre cele mai mari săli de fizioterapie din țară, dotată cu echipamente inovative, care își dovedesc eficiența mai ales în recuperarea medicală după AVC, afecțiune considerată cel mai adesea fără șanse de recuperare.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative din Pantelimon (Ilfov) asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici, în saloane cu 2 sau 3 paturi.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

http://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.