Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce ganduri are PNL pentru scaunul de judecator ramas liber la CCR

CCR

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat sâmbătă că propunerea privind desemnarea sau nu a unui judecător la Curtea Constituţională va fi unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei conducerii liberalilor de luni dimineaţă, subliniind că este foarte important ca, indiferent ce partid va face această desemnare, acea persoană să fie "de necomentat" din toate punctele de vedere.

"Luni, la ora 10,00, vom avea şedinţa conducerii PNL, iar propunerea privind desemnarea unui judecător la CCR este unul din punctele de pe ordinea de zi, dacă vom desemna sau nu un judecător pentru Curtea Constituţională. De fapt, dacă PNL va considera că este cazul să facem o propunere pentru ocuparea acelui loc vacant din Curtea Constituţională", a afirmat Alina Gorghiu, la o întâlnire naţională a liderilor asociaţiilor profesionale şi ai fermierilor privind identificarea priorităţilor şi strategiilor de dezvoltare reală a agriculturii şi de includere a acestora în programul de guvernare liberală.

Alina Gorghiu a adăugat că în prezent nu există o decizie politică în acest sens.

"Nu aş vrea să fac aprecieri, astăzi, înainte de şedinţă, pentru că vor fi argumente probabil pro şi contra acestei posibile desemnări. Luni vom avea o concluzie. Este foarte important în schimb un lucru, ca indiferent cine face această desemnare, că o face doar PSD-ul, doar PNL-ul, că o fac doar partidele politice parlamentare, important este ca acel om care va fi propus şi votat de plenul Senatului să fie un om care nu doar să îndeplinească tehnic condiţiile prevăzute de lege, cu vechime în câmp juridic etc. Îmi doresc să avem un om care chiar să se priceapă la tot ce înseamnă activitatea CCR, o personalitate care să fie absolut departe de orice comentariu răutăcios pe care am putea să-l facem. Ca atare, sper ca, indiferent cine va face propunerea, persoana desemnată pentru Curtea Constituţională să fie o persoană de necomentat din toate punctele de vedere", a afirmat Alina Gorghiu.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.