Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce i-a putut trece prin cap! Proprietara unei companii de transport rutier din China a găsit o manevră incredibilă pentru a scăpa de mașinile poliției

cnevpost.com

Proprietara unei companii de transport rutier din China a intrat în conflict cu forțele de ordine după ce a recunoscut că a instalat dispozitive de urmărire GPS pe mașinile de poliție din zona sa pentru a-și ajuta camioanele să le evite.

O femeie din Xiangyang, provincia Hubei, se poate considera norocoasă că a fost condamnată la opt zile de detenție administrativă și la o amendă de 500 de yuani (70 de dolari) pentru o infracțiune foarte gravă - urmărirea mișcărilor mașinilor de poliție cu ajutorul unor dispozitive GPS ascunse, scrie odditycentral.com.

Schema ei a fost descoperită din greșeală în timpul unui control de rutină, când brigada de aplicare a legislației rutiere din Xiangyang a găsit o cutie neagră misterioasă atașată la șasiul uneia dintre mașinile lor de patrulare.

Inspecția care a scos totul la iveală

O inspecție ulterioară a dezvăluit că această cutie conținea un dispozitiv de urmărire GPS, care a fost găsit ulterior pe șase dintre cele 11 vehicule ale brigăzii. Urmărind traseul cartelelor SIM asociate dispozitivelor de urmărire, autoritățile au reușit să găsească vinovatul, o localnică pe nume Zhu, care a recunoscut că a urmărit mișcările mașinilor de poliție.

În calitate de proprietară a unei flote de camioane, Zhu a avut ideea de a urmări vehiculele de patrulare în trafic local pentru a crește șansele șoferilor săi de a evita să fie trași pe dreapta și eventual amendați. Ea a recunoscut că a efectuat ea însăși instalarea dispozitivelor de urmărire GPS, profitând de parcarea nocturnă a vehiculelor de poliție într-o stație din Xiangzhou.

Zhu a cumpărat șase dispozitive magnetice de urmărire GPS online pentru 350 de yuani în luna iunie a anului trecut și le-a folosit pentru a urmări mașinile prin intermediul unei aplicații de pe telefonul ei până la sfârșitul lunii trecute. Astfel, ea a reușit să localizeze cu exactitate locațiile mașinilor poliției rutiere și să-și alerteze șoferii pentru a le evita.

Astfel de acțiuni îndrăznețe ar fi considerate infracțiuni grave în lumea occidentală, dar, potrivit China Daily, Zhu a primit doar o detenție administrativă de o zi și o amendă de 500 de yuani, ceea ce sună disproporționat de banal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.