Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce i se pregătește, în Londra, lui Donald Trump, după ce l-a atacat pe primarul metropolei engleze

donald trump

Primarul Londrei, Sadiq Khan, criticat de Donald Trump după atentatul de la Londra, a estimat că Marea Britanie nu ar trebui să onoreze invitaţia făcută preşedintelui american pentru o vizită de stat în cursul anului, informează AFP.

'Spun de multă vreme că invitaţia lansată de premierul Theresa May lui Donald Trump de a face o vizită de stat este una prematură', a declarat Sadiq Khan pentru AFP-TV. 'Vizitele de stat sunt adresate liderilor internaţionali care s-au remarcat' prin merite, a estimat el, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ultima propunere a Facebook: Tehnologia care ne citește gândurile și le transformă în mesaje scrise

'Dat fiind faptul că mulţi britanici nu sunt de acord cu multe dintre politicile lui Donald Trump, nu ar trebui să avem o asemenea vizită de stat', a adăugat primarul Londrei, precizând că trebuie 'bineînţeles să se continue discuţiile' cu preşedintele american.

Donald Trump l-a acuzat pe Twitter pe Khan că ar trata prea relaxat terorismul, în urma unei declaraţii făcute de primarul Londrei care le cerea londonezilor 'să nu se îngrijoreze' că vor vedea 'o prezenţă a poliţiei întărită' după atentatul de sâmbătă seara. 'Cel puţin 7 morţi şi 48 de răniţi într-un atentat terorist şi primarul Londrei spune că 'nu există motive' să fii alarmat!', a notat Donald Trump pe Twitter.

Citește și: Spitalul care oferă tatuaje gratuite supraviețuitoarelor cancerului de sân

La rândul său, ministrul de externe britanic Boris Johnson, predecesorul lui Khan la primăria Londrei, a estimat că această vizită de stat ar trebui menţinută, exprimându-şi totodată sprijinul pentru edilul londonez.

Perspectiva unei vizite de stat, cu fast deosebit, a lui Donald Trump îi irită pe numeroşi britanici. O petiţie online a strâns aproape 1,8 milioane de semnături de persoane care cer ca această vizită să fie adusă la rangul unei vizite simple, pentru a evita punerea într-o situaţie jenantă a Reginei în timpul unei întrevederi protocolare cu preşedintele american.

Citește și: STUDIU Asta e planta ce ajută la combaterea obezității .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.