Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce îi trebuie lui Iohannis pentru a-l bate pe Ponta

revista presei

Evenimentul Zilei:

Se știe că forța PSD stă în incredibila capacitate de a mobiliza electoratul la vot. În aceste condiții, singurul candidat  care nu are nevoie de campanie electorală e Victor Ponta. În dimineața votului, încă din zori, masele de iobagi ai baronilor locali, din cătune, sate și orășele, se vor încolona în spatele primarilor și vor  merge la urne pentru a vota numele pe li-l vor spune primarii. Desigur, e vorba de Victor Ponta. La fel de bine ar putea fi vorba de Traian Băsescu. Dacă e ordin, cu plăcere!  vorba alegătorului PSD. Candidații Opoziției, în frunte cu Klaus Iohannis, au nevoie de campanie electorală. Klaus Iohannis, mai ales, intrat tîrziu în lumea înaltă a politicii, nu e prea cunoscut în țară. O campanie electorală curată, lipsită de gălăgia DNA, ar da lui Klaus Iohannis șansa de a fi cunoscut mult mai bine de electoratul de Dreapta, un electorat care vine și votează doar dacă-l convingi... Indiscutabil, Victor Ponta are prea multe slăbiciuni pentru a ajunge președinte. Dar asta trebuie să decidă numai și numai românii, prin vot. Iar pentru ca românii să decidă asta prin vot, trebuie ca partidele anti-PSD, poreclite incorect de Dreapta, să ducă o campanie infinit mai bună decît cea de pînă acum, să-și mobilizeze electoratul să iasă la vot, să nu se mai mănînce între ele, să-i  convingă pe nehotărîți. Desigur, tandemul DNA- SRI pot face în așa fel încît PSD să piardă alegerile. Numai că nici un tandem din lume nu va reuși să facă forțele anti-PSD mai bune decît sunt acum.

Digi24:

Atacurile purtătorului de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, la adresa lui Klaus Iohannis sunt doar răutăţi electorale. Putem considera că acuzaţiile sunt reale atunci când vom avea dovezi, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu. „Ziariştii, când intră în politică, importă metodele, devin foarte periculoşi. Mussolini a fost un mare ziarist, socializant, populist la început şi a devenit un duce. Putem să-l credem pe domnul Iohannis, trebuie să vină copiii din Canada. Este destul de depărtată povestea domniei sale de poveştile din presă. A avut patru mandate de primar. De ce nu s-au produs scandalurile atunci? El a fost doar însoţitorul soţiei sale, care era traducătoare. Ce le-a făcut? Le-a supt sângele? Cineva trebuie să producă dovezi. Dacă nu apar dovezi, ele reprezintă conducta de răutăţi ale campaniei electorale. Dacă nu există versiuni convingătoare, avem de a face cu maculatură electorală”, a spus Emil Hurezeanu.

Ziarul Financiar:

David Einhorn, directorul general al fondului american de investiţii Greenlight Capital, recomandă pariuri pe băncile greceşti şi contra obligaţiunilor franceze, scrie Les Echos. Einhorn şi-a făcut un renume anticipând şi speculând prăbuşirea băncii americane de investiţii Lehman Brothers în 2007, scânteia care a aprins criza financiară globală. Investitorul a desenat o imagine dramatică a situaţiei din Franţa. „Pieţele de obligaţiuni consideră că Franţa este ca Germania, pe când această ţară seamănă mai mult cu Grecia”, explică Einhorn. El vede Grecia, un stat care nu demult se afla în fragul falimentului, într-o situaţie mai bună decât Franţa, una dintre cele mai mari economii din Uniunea Europeană.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.