Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce impozit plătim pentru animalele din gospodărie

online.anuntul.ro
gospodarie taraneasca

Potrivit noului Cod Fiscal, venitul obținut de pe urma animalelor, precum și impozitul aferent, se stabilesc pe baza normelor de venit estimat, pentru fiecare animal în parte. Aceste norme se stabilesc de către autoritățile locale, pentru diferitele zone din țară.

De exemplu, pentru județul Vâlcea, veniturile estimate pentru acest an sunt de 280 de lei/cap de vacă, 326 de lei pe cap de bivoliță, 29 de lei pe cap de oaie/capră, 39 de lei/cap de porc îngrășat și 2,50 de lei/ cap de pasăre de curte. Impozitul pe venit este de 16%, la care se adaugă contribuția la sigurările sociale de sănătate(CASS), de 5,5%.

Așadar, anul acesta, în județul Vâlcea, pentru o vacă impozitul datorat statului va fi de 44,8 lei(16%), plus 15,4 lei(5,5%), adică, în total 60,2 lei. Dar, trebuie să plătești impozit doar dacă deții mai mult de 2 vaci, mai mult de 2 bivolițe, mai mult de 50 de oi/capre, mai mult de 6 porci de îngrășat sau mai mult de 100 de păsări de curte. Sub acest număr( o vacă, 49 de oi, 5 porci ș.a.m.d.) nu trebuie să plătești nici impozitul de 16% nici CASS de 5,5%, relateaza Libertatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.